ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΤΤΑ

 

Ο ορισμός της απόδειξης ότι ο πολιτικός έχει στη ξεφτύλα τους ψηφοφόρους είναι η αλησμόνητη κουβέντα του Ανδρέα Παπανδρέου: «Συμβόλαιο με τον λαό». Μέγας ματσαράγκας ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, εκείνα τα πούστικα «Δεσμεύομαι…», «Υπόσχομαι…». Ο απατεώνας έφτασε να πει ότι το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κίνημα αποτελεί ''Συμβόλαιο με τον λαό''!

Δεν χρειάζονται χαρτιά, να γράφουμε τούτο και το άλλο, ούτε υπογραφές. Τέρμα και τελείωσε. Μιλάω εγώ, ο Ανδρέας, και είναι σα να κάνω… συμβόλαιο με τον λαό.

Απεργία σήμερα, η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, δεν ξέρω ποιοι άλλοι εργαζόμενοι. Γιατί. Ο κόσμος έχει αυτό το κόλλημα. Με την ήττα. Θέλει να χάνει, ρε, παιδί μου.

Ψηφίζει ο κόσμος και χάνει με την κυβέρνηση που εκλέγεται. Ξαναψηφίζει, ξαναχάνει. Ξανά μανά στις κάλπες, πάλι χάνει. Πώς γίνεται, ρε, ακόμα και στο δημοψήφισμα το «ΟΧΙ» να βγει «ΝΑΙ».

Απεργία. Να διαδηλώσει ο κόσμος τα «ΟΧΙ» του σε τούτο και το άλλο. Να καταδείξει ότι διαφωνεί μ’ εκείνο και το άλλο. Και, τελικά, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της απεργίας; Ήττα των εργαζομένων. Ήττα του λαού. Νίκη της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ “PODEMOS” ΕΙΠΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΒΙΛΑ