ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΕ ΣΤΥΛ… ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ

 

“Δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε από που ερχόμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ούτε ποιους εκπροσωπούμε…”. Κουβέντα του Τσίπρα στην Σύρο. Σταθερός στο παραμύθι του ο πρωθυπουργός. Σκέτος πολιτικός παλιάτσος.

Τι εννοεί ο Τσίπρας στην “ομιλία” του στο ναυπηγείο του νησιού; Ασφαλώς ότι προέρχεται από την αριστερά. Και δεν ξεχνάει ποιος είναι, δηλαδή κάποιος που έκανε καταλήψεις από μαθητής, ακόμα ότι ουδέποτε έφτιαξε καριέρα ως απόφοιτος ανώτερης σχολής. Και ως αριστερός κομματικός ήταν πάντα- αυτό εννοεί- με την εργατιά, τους ανθρώπους του μόχθου.

Παραμυθάκια για παιδιά νηπιακής ηλικίας. Για να ξαναλειτουργήσει το ναυπηγείο ο Τσίπρας οφείλει να κάνει ένα από τα δύο. Να κατασχέσει τα παπόρια των εφοπλιστών ή να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Οι άνθρωποι του μόχθου για να έχουν δουλειά τι μπορούν να κάνουν;

Γιατί να δίνει ο εφοπλιστής το καράβι του να φτιαχτεί σε ναυπηγείο που τον ταλαιπωρεί με απεργίες και θα καθυστερήσει να του το παραδώσει;

Όταν ο Τσίπρας λέει ψέματα “Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε…”, διότι το έχει ξεχάσει, υπονοεί ότι είμαστε με τον εργάτη και ενάντια στον καπιταλιστή εφοπλιστή. Εκτός κι αν ο Τσίπρας είναι αριστερός της κουλτούρας Μέρκελ και Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ