ΠΟΙΑ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ο Τσίπρας είναι αριστερός, έτσι αυτολανσάρεται. Και δεν τον ενδιαφέρει, προκειμένου να τονίζει τη... διαφορετικότητα του, αν καραξεφτυλίζει την ιδεολογία του Μαρξ και του Λένιν. Τέλος πάντων, ας δεχθούμε ότι πράγματι είναι αριστερός και ο φουκαράς ήταν υποχρεωμένος να ενεργεί όπως όλοι μεταπολεμικοί πρωθυπουργοί. Οικονομικά και κοινωνικά έτσι, ώστε να γνωρίζουν την καταδίκη της αριστεράς.

Με ποια χασούρα θα παραδώσει τη χώρα ο συριζαίος πρωθυπουργός; Αυτό είναι το ζητούμενο. Σ' αυτό θα κριθεί ο Τσίπρας και τα πολιτικά λαμόγια του κόμματος του.

Εντάξει, μόνο κάποιο ούφο, σαν κι αυτά που τρώνε ψωμί ως βουλευτές και στελέχη της δήθεν αριστεράς, θα περίμενε με τη μεταχειρισμένη του ρητορική, ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς θα εφάρμοζε το πρόγραμμα της. Ως παραδοσιακός κυβερνήτης χώρας που πιστά και ευλαβικά ακολουθεί εντολές καπιταλιστών δανειστών ο σύντροφος Τσίπρας, ποιο θα 'ναι το ταμείο του.

Συγκεκριμένα πράγματα. Ποιο ήταν στη σούμα το εθνικό χρέος τον Ιανουάριο του 2015 και ποιο είναι σήμερα. Ποιο όταν θα αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός. Αλήθεια, είναι σε θέση κανείς να μιλήσει με νούμερα; Αξιόπιστα. Κάποιος απ' αυτούς που παριστάνουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Γαμώ το στανιό μου, να ξέρουμε πόσα χρωστάμε εμείς και τα παιδιά μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ