Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

Παίζει, λένε, η πιθανότητα να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός. Επειδή βαρύνεται με τούτη κι εκείνη την κατηγορία. Το 'πε κάποιος σοβαρός δημοσιογράφος και, χωρίς ο επαγγελματίας να συλλαβίσει προσωπική άποψη, ανέλυσε απλά την κατάσταση και επισήμανε την απειλή σε βάρος του Ολυμπιακού. Και το σχετικό ρεπορτάζ χαρακτηρίστηκε, στα σοβαρά όχι αποκριάτικα σε μέρες πασχαλιάτικες, σα ''βόμβα''. Ο μεν Μαρινάκης θα εμφανιστεί κανονικά στην περιφορά του Επιταφίου, στην εκλογική του περιφέρεια, στον Πειραιά. Ο δε Τσίπρας θα κάνει Πάσχα στην Κρήτη. Που κολλάει αυτό;

Όσο κολλάει ο κίνδυνος να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός για την περιβόητη υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακού – Βέροιας (3-0) το 2013. Άσχετο, λέει, σήμερα που η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποφάνθηκε απαλλακτικά. Παρ' ό,τι υπήρχαν πέντε μαρτυρίες για αλλοίωση αποτελέσματος με στοιχηματική απάτη, Έχει κάθε δικαίωμα η δικαιοσύνη να επανεξετάσει την υπόθεση. Είτε η Επιτροπή Δεοντολογίας, είτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορούν ανά πάσα στιγμή να μελετήσουν το ποινικό βούλευμα, να συλλέξουν τα καινούργια στοιχεία και να ξαναφέρουν την υπόθεση στο πειθαρχικό τραπέζι.

Εδώ είναι Ελλάδα. Εκλεγεται πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε με παπά και μαγκιά του διότι δεν πιστεύει, διότι δεν πουλάει πίπες ότι είναι θεούσα. Να, όμως, που την κάνει γυριστή και από αντιμνημονιακός γίνεται μνημονιακός και από άθεος ένας ευσεβής χριστιανός.
Εδώ είναι Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόσει το δίκαιο όταν αυτό θίγει ποδοσφαιρική ομάδα δημοφιλή. Πιο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός από το κράτος, τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη. Όποιος έχει αντίρρηση σίγουρα ζει σ' άλλη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ