ΤΖΑΜΠΑ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Άδειασε η Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα. Και των μεγάλων πόλεων. Πήραν ζωή τα χωριά. Όπως κάθε χρόνο, με τον πατροπαράδοτο γιορταστικο τρόπο της ανάστασης. Σούβλες και ψησταριές, και κάργα το πασχαλινό τραπέζι με οβελία, τσουρέκια και κόκκινα αβγά. Και από κοντά οι ευχές και τα δημοτικά τραγούδια. Ένα άκόμα Πάσχα όπως το περσινό, το προπέρσινο, το έδω και χρόνια πολλά. Το εδώ και δεκαετίες.

Σα να μην άλλαξε τίποτα. Σα να μην ήρθε κι έφυγε η κρίση. Και άσε τους περίεργους να λένε τα δικά τους, για μνημονιακό κι όχι Πάσχα. Για άλλη, για νέα εποχή.Για ανάσταση εν όψει, για καλύτερες μέρες.

Το Πάσχα πάλι κατέδειξε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν τους έχει επηρεάσει τίποτα. Μόνο τα σουβλατζήδικα και οι ταβέρνες έπαθαν ζημιά από τον οργασμό, διότι περί οργασμού πρόκειται, περί κανονικού οργίου, η έξοδος στην ύπαιθρο και ο βλαχορόκ σε στυλ συναυλίας γούνστοκ τρόπος αποθέωσης της πασχαλινής έκρηξης.

Κι αν μιλήσουμε πολιτικά, πιο σωστά εκλογικά, από το νταβαντούρι των πασχαλινών ημερών οφελείται το κυβερνητικό κόμμα. Τι σκέπτεται ο συντηρητικός, ο φοβικός και ακόμματιστος ψηφοφόρος, που κακά τα ψέματα αποτελεί ένα 15-20%; Καλά τα πήγε ο Τσίπρας, τα κουτσοβόλεψε.

Αυτή είναι η καταστροφή της Ελλάδος. Το 15-20% που δεν έχει ιδέα τι του γίνεται και σε κάθε εκλογές είναι όπου πάει ο άνεμος. Όπου τον οδηγούν οι εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ