ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΡΥΠΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

 

Τους περισσότερους σταυρούς στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής πήρε ο ανάπηρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο άγνωστος 34χρονος ψυχίατρος μέχρι που συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Για την ακρίβεια ο καθηλωμένος στο καροτσάκι προτιμήθηκε προσωπικά από 419.177 ψηφοφόρους. Το ρεκόρ κατέχει ακόμα ο Μανώλης Γλέζος με 466.902 σταυρούς στις ευρωεκλογές του 2014.

Καμιά ΝΔ και κανένας Μητσοτάκης δεν έκαναν δημοφιλή τον Κυμπουρόπουλο. Τη δουλειά την έκανε ο πολλά βαρύς και θεριακλής Παύλος Πολάκης. Ο υγιής και γαμώ το σώμα, η περήφανη κορμοστασιά του μυστακοφόρου συριζαίου υπουργού που τα έβαλε με την ασθενική φιγούρα του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Μίλησε και το συναίσθημα. Κι αυτό δεν είναι αποκάλυψη. Είναι γνωστό, και από μια άποψη εξαιρετικά ευχάριστο ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, ότι ο κόσμος δεν έχει χάσει εντελώς το συναίσθημα. Της κατανόησης, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αναγνώρισης της ευπρέπειας του Κυμπουρόπουλου, της καταδίκης του Πολάκη.

Ναι, η ψήφος είναι πράξη όπου ο πολίτης δίνει εξετάσεις στην προσήλωση του στην αξιοκρατία. Άρα, είναι υποχρεωμένος να αποφασίζει ψυχρά και υπολογιστικά, όχι οπαδικά, όχι εκδικητικά. Ε,η υπερψήφιση του Κυμπουρόπουλου απέδειξε ότι λειτοργούν ακόμα στον κόσμο εκείνα τα κύτταρα που προκαλούν τη συγκίνηση, τον συναισθηματισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ... ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ