ΤΟΥΣ ΕΘΑΨΕ Η ΚΑΛΠΗ

 

Εκλογές και σήμερα, δεύτερη Κυριακή πάλι ο κόσμος πίσω από το μπλε παραβάν. Και στις 7 Ιουλίου ξανά μανά εκλογές, για να βρούμε την άκρη. Βέβαια. Δεν ψηφίζουμε για την πλάκα μας. Ψηφίζουμε μια ζωή για να πιάσουμε την καλή. Από το 1821 δεν τα καταφέραμε, αλλά που θα πάει μια φορά θα σταθούμε τυχεροί και θα το πιάσουμε το λαχείο συντακτών. Το τζόκερ. Τις εξάρες στην τελευταία ζαριά και να τους καβαλήσουμε την μάνα.

Στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή έγινε το μεγάλο ξεβράκωμα. Το μεγάλο σκούπισμα. Από κάποιους κυρίους έφυγε ο τσαμπουκάς. Με τι μούτρα πλέον να βγουν στο παζάρι, όταν μηδενίστηκαν τα ποσοστά τους; Φοβερό! Το απατηλό, να μην υπάρχει κάποιος και με βάση τις εκλογές του 2015 να μας ζαλίζει τον έρωτα κάθε μέρα μ' ένα κάρο μπούρδες.

Συγκεκριμένα πράγματα. Ο σύντροφος Πάνος Καμμένος έσκασε στην πιάτσα με το κόμμα του το 2012 και πήρε 7,51% και έβγαλε 20 βουλευτές. Την περασμένη Κυριακή έπιασε 0,80% και ψάχνεται να κατέβει στις εκλογές μόνο αν... συνεργαστεί μ' άλλους ανύπαρκτους. Ακόμα, όμως, και θαύμα να γίνει, πάλι θα διαλυθεί, όπως σκορπίστηκε αφού έπαιξε το ρόλο του με τον Τσίπρα.

Ο Θεοδωράκης πρωτοεμφανίζεται στις ευρωεκλογές του 2014, το νέο πρόσωπο, η νέα ελπίδα, το νέο παραμύθι, και πιάνει 6,60% και γίνεται παίκτης. Ο νέος παίκτης, το νέο πρότζεκτ, το νέο όραμα και με αξιόλογους ανθρώπους στο θίασο του Ποταμιού. Στις εθνικές εκλογές του 2015 ο πρώην δημοσιογράφος βγάζει 17 βουλευτές. Που πήγαν οι 17 του Ποταμιού και οι 20 των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του 2019 έπιασε 1,52% και η Ένωση Κεντρώων 1,45%. Για βρούβες και ο Λεβέντης (φώτο). Ένα της πλάκας κόμμα, 19ο στις ευρωεκλογές του 2014, πίσω και από το κόμμα των Κυνηγών, περνάει το ένα τα εκατό στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (1,79%) και κάνει την έκπληξη στις εθνικές του Σεπτεμβρίου 2015 με 3,43% και εννέα βουλευτές.

Η Δημάρ του Κουβέλη στις εθνικές του 2.012 παίρνει 6.26% και βγάζει 17 βουλευτές. Στις ευρωεκλογές δεν κατέβηκε, διότι δεν χρειαζόντουσαν τη ψήφο του... λαού για να γίνουν υπουργοί ο πρώην πρόεδρος Κουβέλης και ο αντικαταστάτης του Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ψηφίζει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα δήθεν διαφορετικό, δήθεν άφθαρτο, αλλά παλαιοκομματικής κοπής και με νέα πρόσωπα. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οι βουλευτές του κόμματος για τη σιγουράτζα τους να την ψάχνουν να κάνουν μεταγραφή σε μεγάλο κόμμα.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ..., ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ!