ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΓΚΟΜΕΝΑ

 

Τι σκέπτεται κανείς βλέποντας τη φωτογραφία, όπου κάποιοι στο εκλογικό κέντρο περιμένουν να ψηφίσουν; Άνδρας νεαρός συζητά με γυναίκα νεαρή, σίγουρα οτιδήποτε εκτός από το... θέμα, για το οποίο βρέθηκαν εκεί συμπτωματικά. Που θα το ρίξουμε, καλύτερα στον Μητσοτάκη, πάλι στον Τσίπρα.

Πιθανόν να γνωριζόντουσαν οι δυο νέοι. Πιθανόν να πρωτομίλησαν εκείνη τη στιγμή. Πιθανόν το αγόρι να βρήκε την ευκαιρία να φλέρταρε το κορίτσι, και τελικά να τα κατάφερε να την βγάλει ραντεβού. Αν συνέβη αυτό, τότε μιλάμε για επιτυχία. Κι αν η γνωριμία τους προχωρήσει και εξελιχθεί σε σχέση, τότε η επιτυχία και μπράβο και στους δυο, ολοκληρώνεται σε διάσταση νίκης.

Τι μαλακίες είναι πάλι αυτές, που κυκλοφορούν στον αέρα από την περασμένη Κυριακή; Ότι κέρδισε ο Μητσοτάκης, ότι έχασε ο Τσίπρας. Ότι μετά από χρόνια η ΝΔ πήρε μεγάλη νίκη. Ότι ο Σύριζα ηττήθηκε, αλλά με ποσοστό που είναι νίκη. Μαλακίες. Δεν υπάρχει καμιά νίκη, καμιά ήττα στην κάλπη. Τι να το κάνεις να... κερδίζει στις εκλογές το κόμμα και να τα κάνει σκατά στην κυβέρνηση;

Είναι ο μαλάκας της αιωνιότητος ο ψηφοφόρος που πάει στην κάλπη για να δώσει τη νίκη στο κόμμα του, για να συμβάλει στην ήττα του αντίπαλου κόμματος. Ψηφίζει ο σοβαρός και περιμένει να βαθμολογήσει τι ψάρια θα πιάσει η κυβέρνηση και πόσο υπεύθυνα θα ενεργεί η αντιπολίτευση. Ποια νίκη, ρε; Αυτά στο γήπεδο, όπου στο φινάλε μας είναι αδιάφορο ποια ομάδα κερδίσει, χάσει. Επειδή ο σοβαρός ποδοσφαιρόφιλος, πέρα από την οπαδική του αδυναμία στη μια ομάδα, τον ενδιαφέρει να φύγει από το γήπεδο αφού ικανοποιήθηκε με μπάλα θεαματική και ποιοτική.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40% Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ