ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙ

 

Εκατό χρόνια, μετρημένα ένα προς ένα είναι το ΚΚΕ, και δεν είναι σε θέση να περάσει το 5%. Κανένα πρόβλημα, βολεμένο μια χαρά είναι στο σύστημα. Ούτε το 5,5% δεν ξεπερνά το ένα το κόμμα όποτε στήνονται οι κάλπες. Κανένα πρόβλημα, και σαν τσόντα θαρρεί ότι ανταποκρίνεται του καθήκοντος απέναντι στον λαό.

Γιατί, όμως, το ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεκολλήσει, να πιάσει διψήφιο αριθμό; Πανεύκολη η απάντηση. Επειδή παραμένει στα ίδια και στα ίδια. Κάποιοι το λένε συνέπεια. Τέλος πάντων, δεν κάνει σκέρτσα πούστικα το αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, τα λέει όπως έμαθε το ποίημα από το 1917, τότε που έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που το ΚΚΕ είναι στην άκρη.

Ο Σύριζα γιατί έγινε κυβέρνηση; Και σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα χωρίς αντίπαλο. Επειδή το κόκκινο βρακί του το έκανε πρώτα ροζέ κυλοτάκι πριν το πετάξει κι αυτό για να φορέσει μπλέ σλιπάκι με μωβ πουά. Αν, δηλαδή, οι κομουνιστές, οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ και το ΚΚ Εσ. στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον Σύριζα, δεν είχαν ξεκινήσει από το 2012 να αλλάζουν γυναικεία εσώρουχα, θα βρισκόντουσαν στο 3-5%. Ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.

Χάνει ο Τσίπρας στις εκλογές με ποσοστό 31,5% που του έδωσαν παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι συστηματικοί ψηφοφόροι του Σύριζα δεν ψήφισαν Τσίπρα. Ούτε και θα ξαναψηφίσουν Σύριζα. Γι' αυτό και ο Τσίπρας θα συνεχίσει να μην είναι ''Τσίπρας'' και ξεκάθαρα θα γίνει πιο αντι- Μητσοτάκης. Θα κάνει αντιπολίτευση όχι από αριστερά, αλλά ως αντί-ΝΔ.

Όποιος γουστάρει από τον Σύριζα. Όσοι δεν γουστάρουν να πάνε να φτιάξουν δικό τους κόμμα και να πιάνουν στην κάλπη όσο ο συνεπής Λαφαζάνης. Λέω για τους συριζαίους που 4,5 χρόνια έκαναν τον ψόφιο αριστερό κοριό και αφού λαμογιάρισαν οι πεινάλες με την εξουσία, θαρρούν ακόμα ότι το κόμμα τους είναι... αρχών κι όχι αρχηγικό.

Το παιχνίδι είναι χαμένο για την κυρία Φώφη. Την πελατεία του πρώην ΠΑΣΟΚ την έχει στο τσεπάκι ο Τσίπρας, που δεν είναι κορόιδο να φτιάξει νέο κόμμα. Για ποιο λόγο; Όσοι δεν μείνουν ευχαριστημένοι θα πέφτουν στην αγκαλιά του...κεντρώου Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΒΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...