ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΒΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

 

Θα κάνω αντιπολίτευση, απειλεί ο Τσίπρας. Ανέκδοτο. Αυτή είναι η δουλειά του, να κάνει αντιπολίτευση, άρα δεν χρειάζεται να κάνει κι άλλες... υποσχέσεις.

Θα κάνω... προγραμματική αντιπολίτευση, δεσμεύεται ο Τσίπρας. Με βάση, δηλαδή, το πρόγραμμα του Σύριζα και το πρόγραμμα της ΝΔ. Υπονοεί ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός 4, 5 χρόνια εφάρμοσε το κομματικό του πρόγραμμα και γι' αυτό θα απαιτεί να κάνει το ίδιο και ο Μητσοτάκης.

Κατηγορεί ο Τσίπρας τη ΝΔ για ακροδεξιές αντιλήψεις. Ο παλαιοκομματικός. Ο κολλημένος στο παρελθόν, στο πριν την μεταπολίτευση. Γιατί; Δεν έχει να πει τίποτα. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τη ΝΔ και για να... διαφοροποιηθεί την πάει τη δουλειά πίσω στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

Από τη μια ο Τσίπρας ξεκάθαρα πλέον την κάνει γυριστή, όχι μόνο στα λόγια, από αριστερά το πάει... κεντροαεριστερά, στην σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή στην αυθεντική ευρωπαϊκή δεξιά. Και από την άλλη εμφανίζεται ενάντια στη... δεξιά.

Κάτι άλλο. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ακροδεξιάς, που κακώς χαρακτηρίζεται ''ακροδεξιά'' είναι η δεξιά. Κακώς χαρακτηρίζεται ''ακροδεξιά'' η λεγόμενη ακροδεξιά διότι δεν έχει σχέση με τη δεξιά. Όπως πράγματι σχέση έχει η ακροαριστερά με την αριστερά. Ίδια ιδεολογία, ίδιους στόχους. Το ότι οι παραδοσιακοί και κομματικοί κομουνιστές καταδικάζουν σε κάθε ευκαιρία την ένοπλη και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, και τους αποκαλούν αριστεριστές, δεν τους ξεχωρίζει ιδεολογικά.

Λένε ακροδεξιό τον ''ακροδεξιό'' διότι είναι φασίστας, εθνικιστής, υπερπατριώτης. Συμπεριφορές και πρακτικές εντελώς ξένες με τον δεξιό, ο οποίος είναι υπεράνω πατρίδας, διότι το χρήμα και η ελεύθερη οικονομία δεν περιορίζονται σε μια χώρα. Τι σχέση και ποιο ενδιαφέρον με το πως δουλεύει η οικονομία να έχει ο ακροδεξιός, ο οποίος στηρίζει την πολιτική δράση εναντίον των μεταναστών, των gay και θαυμάζει τον Χίτλερ.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΗ ΕΛΠΙΖΕΙ ΠΙΑ ΣΕ... ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ