ΚΑΤ΄ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

 

Με απόφαση προφανώς του πρωθυπουργού Μητσοτάκη διορίζεται κάποιος σε δυνατό πόστο κρατικού ή ημικρατικού οργανισμού. Από την ημέρα που βγήκε η νέα κυβέρνηση δεν περνάει μέρα, εβδομάδα που να ανακοινωθεί η επιλογή κάποιου προσώπου για πρόεδρος ή γενικός δερβέναγας σε τούτη ή την άλλη κρατική, ημικρατική υπηρεσία. Και τα άτομα που καταλαμβάνουν τις μεγάλες καρέκλες είναι συνήθως άγνωστα.

Με ποια κριτήρια γίνονται αυτές οι επιλεκτικές προσλήψεις, καθαρά κομματικές, κυβερνητικές; Αυτό το αφήνουμε στην άκρη, δεν παίζει. Αρκεί τούτο για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους: Δεν είναι σίγουρο ότι οι διορισμένοι έχουν σχέση με το κόμμα! Ούτε ότι στην πραγματικότητα είναι πρόταση και προτίμηση του πρωθυπουργού ή του τάδε αρμοδίου υπουργού, οι οποίοι φέρονται να πήραν τη σχετική απόφαση.

Υπάρχει ένα αόρατο, όχι και ανύπαρκτο, “κέντρο αποφάσεων” που “στέλνει” πρόσωπα σε καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού. Αυτός που δεν ξέρει και δεν καταλαβαίνει, απορεί γιατί δεν τοποθετείται στο άλφα συγκεκριμένο πόστο ο καλύτερος, ο πιο κατάλληλος, ο οποίος μάλιστα είναι και ''δικός τους'', της νέας κυβερνητικής φουρνιάς παιδί. Τι να συμβαίνει; Κι αυτό που συμβαίνει το είδαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση, Άνθρωποι εντελώς άσχετοι με τον Σύριζα και την αριστερά πήραν τα κλειδιά σε μεγάλα γραφεία και διαχειρίστηκαν εκατομμύρια χωρίς ποτέ να δώσουν αφορμή να απασχολήσουν τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων.

Στην ΕΡΤ π.χ. μπαίνει ο τάδε ουρανοκατέβατος, δίπλα στον αρχιεπίσκοπο για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας άλλος σταλμένος από τα σύννεφα, το ίδιο σε θέση κλειδί στο κόλπο που στήνεται για το νέο έργο της επετείου του 1821 κλπ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...