ΜΑΣΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η 17Ν

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η πασίγνωστη τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' είχε κτυπήσει κι άφησε ανάπηρο τον βουλευτή Άρτας Λευτέρη Παπαδημητρίου. Γιατί, όμως; Γιατί η και γαμώ φιρμάτη συμμορία παγκόσμιας αναγνώρισης ασχολήθηκε με ένα τόσο ταπεινό στόχο, όπως ήταν ο βουλευτάκος της ΝΔ;
Ο εν λόγω βουλευτής έγινε θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και του... ανασχηματισμού. Να εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη.
Όλοι οι βουλευτές, ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν τύχη, όταν μαγειρεύεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όλο και κάπου ελπίζουν. Έχουν γίνει απίθανες υπουργοποιήσεις, άλλωστε.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να δουλέψει τους βουλευτές που δεν θα τους έκανε υπουργούς και υφυπουργούς έφτιαξε ένα παραμύθι. Μία “επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου”. Δεν υπουργοποίησε τον Λευτέρη Παπαδημητρίου, τον οποίο διόρισε πρόεδρο στην εν λόγω ''επιτροπή''. Και λόγω του ότι είχε το νέο ''πόστο'' οι δημοσιογράφοι βάπτισαν “επιλοχία” τον Παπαδημητρίου.

“Επιλοχία” επί Κωνσταντίνου Καραμανλή αποκαλούσαν τον μετέπειτα πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη. Άρα, ήταν... τιμητική η θέση του βουλευτή Παπαδημητρίου να φροντίζει να είναι παρόντες στη Βουλή οι συνάδελφοι του στις κρίσιμες ψηφοφορίες. “Επιλοχία” τον αποκαλούσαν συνεχώς οι δημοσιογράφοι τον Παπαδημητρίου και το παρατσούκλι του έμεινε.

Τον κοπάνησε, λοιπόν, τον Παπαδημητρίου η ''17 Νοέμβρη'' και στην προκήρυξή της δικαιολόγησε την ενέργειά της διότι “η κυβέρνηση ψήφιζε αντιλαϊκά νομοσχέδια με τη βοήθεια του “επιλοχία” Παπαδημητρίου”.

Έτσι γράφεται η Ιστορία. Το ψέμα, το καλαμπούρι εξελίχθηκε σε δράμα. Στην αναπηρία του πρώην βουλευτή.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ