ΕΓΓΟΝΟΣ ΘΕΟΥ, ΓΙΟΣ ΥΠΕΡΘΕΟΥ

 

Προειδοποίηση. Ό,τι διαβάσετε στη συνέχεια είναι πραγματικό. Καθόλου τραβηγμένο, υπερβολικό, κινηματογραφικό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν...

... Ο παππούς του σημερινού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, ο διαβόητος Κιμ Ιλ Σουνγκ (1912-1994), ο οποίος λατρευόταν σα Θεός Ήλιος, πέθανε με τον τίτλο Ο Αιώνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κυβερνούσε τη χώρα από το 1948 μέχρι το θάνατο του. Έτσι πάει. Μέχρι θάνατο, και μετά το μαγαζί, τη χώρα εννοώ, αναλαμβάνει ο γιος. Έτσι πάει. Μέχρι θάνατο και διάδοχος ο γιος.

Φοβερά πράγματα. Αφού ψόφησε ο μεγάλος κομουνιστής ηγέτης, ο πρώην αρχηγός των ανταρτών ενάντια στους γιαπωνέζους, έγινε και Αιώνιος, και της Δημοκρατίας. Του περισσότερο προσωποπαγούς καθεστώτος στη γη, για να ξέρουμε τι λέμε. Αναλαμβάνει ο γιος του, ο πατέρας του σημερινού αφεντικού της Βόρειας Κορέας, ο ψυχασθενής Κιμ Γιουγκ Ιλ (1942-2011) και κάθε πρωί η μέρα στη Βόρεια Κορέα ξεκινάει με το τραγούδι που ακούγεται στους δρόμους από μεγάφωνα: «Δέκα εκατομμύρια ανθρώπινες βόμβες για τον Κιμ Ιλ Σουνγκ!!!».

Στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 η Βόρεια Κορέα περιορίζεται στο χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή με πιστόλι από 50 μ. Την άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραψαν: «Θα είχαμε πάρει το χρυσό αν συμμετείχε στους αγώνες ο Κιμ Γιουγκ Ιλ, ο οποίος στα 10 μπουκάλια πετυχαίνει δέκα».

Συνέβη το 2013 μετά Χριστό. Στη Βόρεια Κορέα αλλάζει το ημερολόγιο. Είναι τόσα χρόνια όσα η ηλικία του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του σημερινού. Ο οποίος Κιμ Ιλ Σουνγκ δεν ήθελε να... πεθάνει και γι' αυτό έκανε μεταγγίσεις αίματος από επιλεγμένους έφηβους Βορειοκορεάτες, ελπίζοντας να παρατείνει την προσωπική του εξουσία.

''Είμαι Θεός... '' έλεγε ο παππούς του σημερινού δικτάτορα, ο ''Θεός Ήλιος''. Ο γιος του Κιμ Ιλ Σουγκ έλεγε ''Είμαι ανώτερος του Θεού''. Τι να περιμένεις από τον γιο και εγγονό δικτάτορα; Ο σημερινός, ο Κιμ Γιονγκ Ουν που γεννήθηκε το 1984, σα σήμερα 8 Ιανουαρίου, αναλαμβάνει με το θάνατο του πατέρα του, το 2011, και επιτόπου πλακώνει τις πλαστικές να μοιάζει με τον παππού.

Αυτός ο σημερινός, που έκανε μόδα το αντρικό κούρεμα να υπάρχει μαλλί στο κεφάλι μόνο στην κορυφή, όχι στα πλάγια, σκότωσε την ερωμένη του. Καθόλου περίεργο. Και βέβαια φταίει η ερωμένη, μια τραγουδίστρια, μέλος μουσικού συγκροτήματος. Αυτή περισσότερο από κάθε άλλον γνώριζε ποιος είναι ο Κιμ Γιουγκ Ουν. Ένας τρελός. Γιος αρχιπαρανοϊκού ο συνεχιστής της δυναστείας, της οικογένειας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα μετά τον πόλεμο.

Της είχε πει της κοπέλας να μην παίξει σ’ αυτή την ταινία κι εκείνη έπαιξε. Ποιος φταίει; Όχι, βέβαια, ο φονιάς, η δολοφονημένη φταίει που αγνόησε την εντολή του εγγονού του Θεού και του γιου του Υπερθεού.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ