ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ

 

γραφει ο στήβεν αβραμίδης

Ανοίγεις την εφημερίδα και διαβάζεις: Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο. Θα συνεχίσεις το διάβασμα; Όχι βέβαια. Το ζωντανό είτε αναίτια είτε όχι, έκανε κάτι το φυσιολογικό για την φύση του. Αξία θα είχε η ανάποδη είδηση : Άνθρωπος δάγκωσε σκύλο. Εκεί, όλο και κάτι θα ψιλοδιάβαζες. Στοιχεία δηλαδή για τον άνθρωπο, που δεν χρησιμοποίησε άλλα μέσα που διαθέτει αλλά το στόμα του.

Ο Σαββίδης έχει στην ιδιοκτησία του δυο ομάδες. Και η ΕΕΑ πρότεινε την ποινή του υποβιβασμού για Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Θα συνεχίσεις το διάβασμα; Μόνο αν είσαι τουρίστας που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είσαι γηγενής και παρακολουθείς το πρωτάθλημα εδώ, απλά προχωράς σε άλλη είδηση. Ξέρεις πολύ καλά ότι υποβιβασμός δεν πρόκειται να γίνει. Όπως δεν έγινε όταν ο πιστολάς Σαββίδης μπούκαρε στο γήπεδο, όπως δεν θα γίνει με την παράνομη ΑΜΚ του ΠΑΟΚ, όπως φυσικά δεν έπαθε τίποτα κι ο Ολυμπιακός ενώ ο ιδιοκτήτης του έχει τρία χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με την μπάλα.

Η κυβέρνηση ψάχνει φυσικά να δικαιολογήσει όσα πρόκειται να γίνουν. Δεν καταλαβαίνω σε ποιόν θέλει να δικαιολογηθεί. Στους οπαδούς του Πανιώνιου και σε αυτούς του ΟΦΗ; Από αυτούς εξελέγη στους θώκους της διαφθοράς; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το ψάχνει. Στην Ελλάδα κυβερνάει, που δεν χρειάζεται κάποιος σοβαρός λόγος εξήγησης. Λες απλά είμαι λαμόγιο και καθάρισες. Λες να παρεξηγηθεί κανάς Έλληνας που ψήφισε παλιά ΠΑΣΟΚ ή λες να βγει από τα ρούχα του ο τέως χρυσαυγίτης ή ο συριζαίος που τώρα ψήφισε νέα δημοκρατία.

Και όσο βέβαια προσπαθείς να δικιολογήσεις την κωλοτούμπα και το πήδημα του νόμου, τόσο αλλιώνεις και τις λέξεις και τους άλλους θεσμούς, που φυσικά θεωρητικά υπάρχουν στην χώρα αυτή. Άκου η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Αυτό το είπε το νούμερο ο Αυγενάκης, που για κάποιο λόγο βρέθηκε να τον βρίζουν και οι γαύροι του βορρά αλλά και του νότου. Αυτό ήθελε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια αλλά το κατόρθωσε και φυσικά άκουσε τα εύσημα από τον Κούλη: του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Όπερ σημαίνει ότι πάμε για άλλα.

Όπως πάμε και τώρα για άλλα: Μια κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Μια ρύθμιση που ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού η ΕΕΑ την είχε ψιθυρίσει εκεί που έπρεπε. Οπότε και το πανό στην Τούμπα ήταν έτοιμο – προκλητικότατο για τον Μελισσανίδη καθαρά (μόνο οι μικρές ομάδες πέφτουν κατηγορία) – αλλά και η ρύθμιση ήταν έτοιμη για να πάει στην βουλή σήμερα. Από έναν Κούλη για τον οποίον δήλωνε ο Σαββίδης ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, κι όταν έγινε πλάκωσε τις συναντήσεις μαζί του από την πίσω πόρτα του Μαξίμου για να προχωρήσει ο Ρώσος στις απανωτές αγορές του στην μπανανία, που ο Κούλης τις ονομάζει ανάπτυξη.

Βέβαια ο τόπος δεν μπορεί να διχαστεί ξανά λόγω ποδοσφαίρου. Πρέπει να μείνει ενωμένος μέχρι τον οριστικό διχασμό του εν όψει συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Εκεί δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε και πολλά για την συνεκτικότητα του αφού το οικόπεδο ανήκει αλλού. Οπότε ας είναι διχασμένο το πόπολο για εξωτερικό παράγοντα. Μέχρι τότε, ας ρίξουμε ένα μπατσάκι στον Ρώσο πιστολά, ας πάρει το πρωτάθλημα ο γαύρος, μπορεί την ΑΕΚ να την βολέψουμε με κανά φλυτζάνι κυπελλικό και ο Αλαφούζος ας σβήσει την ποινή την ευρωπαϊκή του. Ο Ζαγοράκης τι να κάνουμε θυσιάστηκε. Βρε, τον μισθό του θα τον παίρνει;

Όπως θα τον παίρνουν και οι εισαγγελείς που δεν θα μπορούν να δράσουν αυταπάγγελτα. Να ρωτήσουν, ρε αδερφέ, αν αυτή η νομοθετική ρύθμιση έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Να ψάξουν λοιπόν αν το πρωτάθλημα αλλοιώνεται με την πολυϊδιοκτησία. Ή μόνο τα στημένα τους ενδιαφέρουν που μέχρι την δικαστική τους επίλυση, ή έχουν παραγραφεί ή κανείς δεν θυμάται τι έγινε τότε. Ναι, δεν κάνουμε πλάκα. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα απονέμεται με παραγραφές.

Τρέχει κάτι; Όχι βέβαια. Το είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αυτής. Κάποιος Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Τι είναι ο Πέτσας; Πολιτικός και εκπρόσωπος πολιτικών. Άρα τι λέει; Την ωμή αλήθεια αρκεί η είδηση να διαβαστεί σωστά. Τι θέλετε να κάνουμε; Εκβιαζόμαστε καθαρά και υποκύπτουμε. Κυβερνάμε την πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη, μας κρατάνε από χίλιες μπάντες οι φεουδάρχες που κάνουν κουμάντο εδώ, και προκειμένου να έχουμε ένα μισθουλάκο και μια τίμια κηδεία από φυσικά αίτια κι όχι από ενέργειες των γκάνγκστερ, πάμε σε μια νομοθετική ρύθμιση, που την θέλει ο Ρώσος αφού κράτησε τους μακεδονομάχους και μας δώσανε την ψήφο τους. Και τώρα τα κρατάει που θα σκίζαμε την συνθήκη των Πρεσπών, κι άρα χρωστάμε.

Και φυσικά εδώ, χρωστάνε όλοι. Οπότε ούτε οι Ολυμπιακοί να εξεγείρονται, ούτε να σκίζουν τα ιμάτια τους Αεκτζήδες και Παναθηναϊκοί. Διότι και ο Αλαφούζος παρέμεινε στην κατηγορία με την αβάντα των άλλων, και ο Ολυμπιακός είναι στο απυρόβλητο, αλλά και η ΑΕΚ πήρε 20 μύρια για το γήπεδο, και ίσως πάρει κι άλλα. Και το ότι χρωστάνε όλοι, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Εδώ χρωστάει ο πλανήτης πέντε φορές το ΑΕΠ του και δεν ασχολείται κανένας σε ποιόν δάνεισε όλα αυτά τα λεφτά.

θα μου πεις τώρα λοιπόν, αφού δεν θεωρείς είδηση τα αλισβερίσια των πολιτικών με όλους τους πιστολάδες κάθε τομέα, κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, πώς έγραψες αυτό το κείμενο; Θα σου απαντήσω. Αν εφαρμοζόταν ο νόμος, θα είχα τίποτα να γράψω; Μπορείς να γράψεις κάτι για το αυτονόητο; Όχι βέβαια. Ε, κάπως έτσι έγραψα κι εγώ σήμερα με την προσμονή και την ελπίδα, ο πόλεμος μεταξύ των γκάνγκστερ να γίνει επιτέλους πιο ορατός και να 'χουμε και κάτι να ασχολούμαστε. Μας κούρασε η τηλεόραση που διακόπτει το πρόγραμμα για να δείξει 300 άεργους σε ζωντανή σύνδεση για την εκλογή της προέδρου της δημοκρατίας, που όλοι ξέρανε ότι θα βγει παμψηφεί. Όπως βέβαια μας κούρασε ήδη κι ο Κούλης με το παρεάκι του που μιλάει για μια άλλη Ελλάδα. Ας μιλήσει καλύτερα για τον πάτο του βαρελιού που βλέπει πλέον πολύ καλά. Ένα βαρέλι γεμάτο σκατά που τα πετάει έξω την ώρα που κολυμπάει κι αυτά πάνε στα μάτια της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΑ ΕΚΑΝΕ... ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ