ΟΙ ΤΣΙΟΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

 

Όλες οι χώρες σήμερα έχουν τον... Τσιόδρα τους. Έναν γιατρό, συγκεκριμένα ειδικό στο αντικείμενο, στον κορωνοϊό, ο οποίος έχει το πάνω χέρι. Άσε τον τραμπούκο Χαρδαλιά, αυτός είναι πολιτικός καριέρας και έχει αναλάβει ρόλο εσατζή, πολύ καλά κάνει. Σοβαρό άτομο, καταρτισμένο, με σπουδές αλλά καμία σχέση με λαϊκισμούς, στους μεταχειρισμένους δρόμους της κομματοκρατίας.

Αυτό το φαινόμενο, λέω για το γεγονός να παίρνουν τη μπάλα στα πόδια τους οι επιστήμονες, οι γιατροί ειδικά, εμφανίζεται για πρώτη φορά στα χρονικά της κυβερνητικής εξουσίας. Ιστορικά είναι πρωτοφανέρωτο. Αυτοκτονία σημαίνει για τον κάθε Μακρόν και Τζόνσον να αγνοήσει σήμερα τον τοπικό του Τσιόδρα. Θα βγει στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της χώρας και θα κηρύξει καραντίνα, διότι αυτό του συστήνει ο εθνικός του Τσιόδρας.

Νέα Ζηλανδία π.χ. Ουδείς ασχολείται με τον πρωθυπουργό. Σημασία έχει τι θα πει, τι θα ''αποφασίσει'' ο νεοζηλανδός Τσιόδρας. κάποιος Άσλυ Μπλούμφιλντ, ο οποίος ανέλαβε γενικό κουμάντο στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Και αναρωτιέσαι. Ο δικός μας Τσιόδρας είναι της επιστήμης μόνο ή και του συστήματος. Μέχρι σήμερα είναι άψογος, καμιά σκέψη να πέσει στο μέλι της εξουσίας. Αρχιεπίσκοπος είναι ο άλλος, μητροπολίτης ή πατριάρχης, αλλά δεν ανήκει στον Θεό, κάνει παιχνίδι με το σύστημα. Η Ευρώπη της πολιτικής με τον κορονοϊό αναγνώρισε τα πρωτεία στους λοιμωξιολόγους. Θα περιμένουμε να δούμε αν οι Ευρωπαίοι Τσιόδρες θα την πέσουν στη Γη της Επαγγελίας, αν επιδιώξουν να βγουν βουλευτές.

Με την ευκαιρία. Γιατροί είναι το 10% της ελληνικής Βουλής. Το δεύτερο επάγγελμα μετά του δικηγόρους στους 300 βουλευτές.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ