ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΜΙΑ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

Μια φωτογραφία είναι και μια πλαστογραφία. Μια απάτη. Γιατί φτιάχνει εντυπώσεις απόλυτες που γράφουν στον εγκέφαλο και δεν ξεγράφουν. Μιλάει μόνη της η φωτογραφία με τον Τραμπ που τον συνέλαβε σε αθλία κατάσταση λίγο μετά από προεκλογική συγκέντρωση αυτή την εβδομάδα. Μια φωτογραφία που παραπέμπει κατ΄ ευθείαν σε καταστροφή. Ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ οδηγείται σε συντριβή στις εκλογές. Στην κάμερα παραδόθηκε νεκρός σε ψυχολογική κατάσταση.

Βαρειά βήματα. Κατεβασμένο κεφάλι. Λυμένη γραβάτα. Ηθικό υπό το μηδέν. Απαισιοδοξία ολοκληρωτική. Πως να κερδίσει πάλι όταν ο ίδιος είναι κουρέλι, δεν πιστεύει, φαίνεται ολοκάθαρα στη φώτο.

Δεν είναι μαλάκες ο κόσμος της επικοινωνίας που τα παίζει όλα στην εικόνα του. Στο πως θα τον εισπράττουν από τη φώτο. Τις φώτο. Με τις οποίες λειτουργεί αυτό που θέλουν να περάσουν. Οι καλλιτέχνες, οι διαφημιστές.

Τη φωτογραφία δεν τη βλέπει το μάτι του ο αναγνώστης, αλλά τη στήνει ο φωτογράφος. Στατικό κάδρο είναι η φωτογραφία και παραπλανά το χρόνο. Πάρθηκε η φωτογραφία μια στιγμή, και πιθανότατα η επόμενη κιόλας στιγμή να είναι διαφορετική. Ο Τραμπ π.χ. να ξαναβρήκε τον τσαμπουκά του διότι του είπαν κάτι ευχάριστο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ