ΣΑΜΑΤΑΣ ΠΟΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΣΑΜΑΤΑ

 

Δημοκρατία έχουμε, λένε οι φασίστες, άρα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε διαδηλώσεις στο δρόμο. Εγώ και κάποιοι άλλοι γιατί να μην έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να πάμε στη δουλειά μας; Να κυκλοφορήσουμε σε δημόσιους χώρους ελεύθερα, χωρίς να μας εμποδίζει κανένας... συναθροιστής.

Της συνάθροισης το δικαίωμα- έτσι το λένε οι φασίστες της δημοκρατίας. Που με τον φασιστικό τσαμπουκά να διαδηλώνουν σε κεντρικούς δρόμους όποτε θέλουν, για όποιο ζήτημα θέλουν, βγάζουν και παλιομοδίτικο πνεύμα τους οι πολιτικοποιημένοι... προοδευτικοί. Φοβερό,ε; Να αυτοπροσδιορίζεται ''προοδευτικός'' και να γράφει τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Έχει αιτήματα κάποια ομάδα πολιτών; Υπάρχουν τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά, και όλα είναι ελεύθερα. Γιατί να κολλάει αφίσες ο προπολεμικός... προοδευτικός; Γιατί να αποφεύγει να γνωστοποιήσει τις ιδέες του, τις προτάσεις του, τα αιτήματα του κάνοντας χρήση τα σύγχρονα μέσα και προτιμάει τις πορείες στο δρόμο; Εγώ θα σου πω γιατί.

Ο σαματάς γίνεται για τον σαματά. Όπως το διαβάζεις. Παραμύθι ότι η διαδήλωση γίνεται για να γνωστοποιηθούν τα αιτήματα. Στόχος είναι η ηλιθιότητα, η πολιτική τύφλα, η ψευδαίσθηση ότι ο... λαός μαζικοποιείται, αγωνίζεται για τα δίκαια του. Έχεις να κάνεις με γραφικότητες. Με μπακάληδες της πολιτικής και του συνδικαλισμού. Με βιοπαλαιστές και απατεώνες του αναξιοπρεπούς μεροκάματου. Με ''λαϊκές κινητοποιήσεις''που σαμποτάρουν την εθνική οικονομία. Με καταστάσεις που δεν προωθούν κανένα αίτημα παρά μόνο συντηρούν κομματικό πνεύμα του περιθώριου.

Ο δρόμος δεν ανήκει σε κανέναν. Ο δρόμος ανήκει σ' όλους. Ο απόλυτος φασισμός είναι να συμπεριφέρεται κάποιος ως ιδιοκτήτης δημόσιας και κοινόχρηστης περιουσίας. Ο ορισμός του φασισμού είναι Εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε και στα παπάρια μου οι άλλοι. Αυτά για την ελεύθερη διακίνηση, μετακίνηση και ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος ισχύουν μόνο για πάρτη μας, όχι για όλους.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ