ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ... ΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

Είναι δυο γείτονες, και ο ένας δεν έχει ησυχία. Μια γουστάρει την κόρη του αλλουνού. Μια να βουτάει πότε μια ντομάτα και πότε ένα αγγούρι από τον μπαξέ του αλλουνού. Μια να σηκώνει κάποιους κουβάδες νερό από το ξένο πηγάδι. Μια να κάθεται δυο φορές την εβδομάδα στην ταράτσα του γείτονα να τραβάει ναργιλέ.

Και για όλα αυτά ο ζοχάδας γείτονας ήθελε να τα... συζητήσει φιλικά και σε πνεύμα καλής γειτονίας. Όλες τις παράλογες απαιτήσεις του να τις... νομιμοποιήσει μετά από... πολιτισμένο διάλογο. Να κουβεντιάσουν οι δυο τους τι να πάρει αυτός που ζητάει από τον άλλον, ο οποίος άλλος δεν θέλει κάτι. Τι να δώσει ο ένας- που δεν διεκδικεί κάτι -στον άλλον που είναι πανέτοιμος για... διάλογο. Με έτοιμη λίστα συγκεκριμένων αιτημάτων.

Για παράδειγμα, αν ο καλός γείτονας αρνείται να παραχωρήσει την θυγατέρα του, ο κακός γείτονας αρκείται με την σύζυγο, ρε, και με την πεθερά του άλλου. Αν διαφωνεί με τη ντομάτα και το αγγούρι, δεν έχει πρόβλημα, θα φτιάχνει χωριάτικη με πιπεριά και κρεμμύδι μόνο.

Διάλογος; Έτσι λένε το παζάρι. Την διαπραγμάτευση, ντε. Οι Ευρωπαίοι δεν την ξέρουν αυτή την λέξη, το παζάρι για τη... συνεκμετάλλευση στο τσαρδί και την αυλή του καλού γείτονα. Για σκέψου! Να σε πιέζουν οι μεγάλοι της γης, τα εξημερωμένα θηρία, σε... διάλογο για να συζητήσεις για τη θυγατέρα σου, το πηγάδι σου, τον κήπο σου.

Να μάθουν τούρκικα οι Έλληνες που θα κάτσουν στο τραπέζι του ''διαλόγου''. Αυτά που ξέρουν, όσα ξέρουν από τα τούρκικα σήριαλ, δεν πιάνονται. Οι σοφοί των παλιών καιρών λέγανε πως καταλαβαίνεις τι έχει ο άλλος στο κεφάλι του μόνο αν μιλάς τη γλώσσα του.

Διαβάστε ακόμα:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ...