ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ... ΤΑΝΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

 
Ακόμα και μέχρι σήμερα, εκτός από τους αδιόρθωτους χουντικούς, όλοι καταδικάζουν το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 στην Ελλάδα, από τους Παπαδόπουλο, Παττακό και σία. Ένα σωρό αξιωματικούς που νταηλίκι πήραν την κυβερνητική εξουσία. Μετά από ένα χρόνο περίπου, τον Αύγουστο του 1968, σοβιετικά τανκ εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία (φώτο). Ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, όχι μόνο σοβιετικές, και πολωνικές, και ουγγρικές, και βουλγάρικες, έκαναν ντου σε μια ''συμμαχική'' χώρα, η οποία φλέρταρε με την ... άνοιξη της Δύσης.
''Η 'Ανοιξη της Πράγας'', έτσι χαρακτηρίστηκαν οι... πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Τσεχοσλοβακίας για να εκδημοκρατιστεί το καθεστώς και να γίνει περισσότερο φιλελεύθερο. Στην πραγματικότητα αυτές δεν ήταν ''πρωτοβουλίες'' του Κομουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας, αλλά κάποιες κωλομπαρίστικες μεταρρυθμίσεις γιατί ο κόσμος είχε απηυδήσει στο κλοιό του ανατολικού μπλοκ. Με το παραμύθι να αποκτήσει ''ανθρώπινο πρόσωπο'' ο σοσιαλισμός.
Τα πράγματα, όμως, είναι ξεκαθαρισμένα και υπογεγραμμένα στην Γιάλτα, μετά το τέλος του πολέμου. Η Τσεχοσλοβακία ανήκει στη άλλη πλευρά και κανένας λαός δεν θα αποφασίζει διαφορετικά. Έτσι το βράδυ στις 11, στις 20 Αυγούστου μπουκάραν τα άρματα μάχης στην Πράγα, συνολικά 200.000 στρατός, που στη συνέχεια αυξήθηκε στις 800.000, για να σιγουρευτεί η δουλειά. Μη τυχόν και αλλάξει ρότα το... λαϊκό καθεστώς, και πάνε στράφι οι λαϊκές κατακτήσεις λαού της Τσεχοσλοβακίας.
Ποιοι και πόσοι αριστεροί στην Ελλάδα αγανάκτησαν με την εισβολή στρατού ξένων δυνάμεων στην Τσεχοσλοβακία; Μετρημένοι στα δάκτυλα, άτομα χωρίς αληθινή και συνεπή κομουνιστική συνείδηση. Ο ορισμός του χουλιγκανισμού. Του τραμπουκισμού. Είμαστε ιδεολόγοι, πιστεύουμε στις αρχές, αλλά αν τις καταπατούν σύντροφοι, καλώς πράττουν.
Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ