ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΣΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

 

Κριτική στον νεοδημοκράτη υπουργό οικονομικών Σταϊκούρα από τον προκάτοχο του συριζαίο Τσακαλώτο. ''Μοιάζεις με τον Ρίτσαρντ Γκηρ… ''.Τι εννοεί ο κινηματογραφόφιλος αριστερός πολιτικός;

Στην ταινία Pretty Woman του 1990, ο Ρίτσαρντ Γκηρ είναι πετυχημένος στις αγοραπωλησίες εταιρειών. Αγοράζει φτηνά, σπάει σε κομμάτια τις επιχειρήσεις που αποκτά και τις μεταπουλάει ακριβά.  H πόρνη της ιστορίας, η Τζούλια Ρόμπερτς, την οποία προσέλαβε αλλά στη συνέχεια την καψουρεύτηκε ο μάγκας, του κάνει κατηχητικό. Ότι είναι ανήθικο, άτιμο να παίρνει για ένα κομμάτι ψωμί την εταιρεία που δεν πάει καλά και να θησαυρίζει.

Που κολλάει ο Σταϊκούρας- Ρίτσαρντ Γκηρ; Κατά τον Τσακαλώτο, που στο παρελθόν δήλωσε θαυμαστής της Σκάρλετ Γιόχανσον, ότι θα ήταν τυχερός να έπινε ένα ποτό μαζί της, ο Ρίτσαρντ Γκηρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη δουλεύει υπέρ των τραπεζών και οδηγεί τις προβληματικές εταιρείες σε πτώχευση.

Αντιπολίτευση με όρους Χόλυγουντ. Θα είχε πτωχεύσει η κινηματογραφική βιομηχανία αν στηριζόταν σε ηθοποιούς με προφίλ εραστή σαν τη φάτσα του Σταϊκούρα.  Ούτε η γυναίκα του δεν θα έβλεπε ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστούσε.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ''ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ'' ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΛΟΙ...