ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Δεν είναι είδηση, ούτε σερβίρεται για αποκλειστικότητα η πληροφορία ότι ο Λαφαζάνης θα φτιάξει νέο κόμμα. Έφτιαξε την Λαϊκή Ενότητα, την ΛΑΕ, και αφού πάτωσε στις εκλογές, σκέπτεται να ανοίξει καινούργιο μαγαζί. Για να λέει τα ίδια, αυτά που έλεγε σαν βοηθός υπαρχηγού στο ΚΚΕ και μετά σαν οπλαρχηγός στον Συνασπισμό και τον Σύριζα.

Η είδηση είναι ότι ο αριστερός, πιο σωστά αυτός που κυκλοφορεί σε αριστερό κόμμα, ακόμα πιο σωστά αυτός που κάνει παιχνίδι σε θεωρούμενο αριστερό κόμμα, είναι καταδικασμένος. Η καταδίκη του είναι να χωρίζει τα τσανάκια του με τους συντρόφους του.

Αυτή είναι η μοίρα του κομματικού αριστερού. Από καταβολής μια ζωή στη διάσπαση. Δεν υπάρχει ούτε ένας, αριθμός 1, αριστερός σε κόμμα, που δεν έκανε μεταγραφή. Ούτε ένας. Όλοι προέρχονται από άλλο κόμμα, κι αν ξεκίνησαν από εκεί που σήμερα βρίσκονται, αύριο θα πάνε αλλού να συνεχίσουν τον αγώνα για τον λαό.

Και επειδή ο καλός τους αγώνας για τον λαό επιβάλλεται να γίνεται όχι με βάση την πραγματικότητα, αλλά σύμφωνα με τα κιτάπια της αριστεράς, προκύπτουν οι ιδεολογικές διαφωνίες με τους συντρόφους, μάλιστα αν κάποιοι σύντροφοι είναι σεσημασμένοι τυχοδιώκτες.

Καμιά είδηση, λοιπόν, που έφυγε από την τσόντα, αυτή την ΛΑΕ που έστησε για να τα σούρνει στον Τσίπρα ο 69χρονος σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Καμιά είδηση, αφού αναμενόταν να φτιάξει ένα ακόμα ψιλικατζήδικο για να προπαγανδίζει τα οράματα της αριστεράς. 
Γνωστό ότι από το 1974 σε κάθε βουλευτικές εκλογές τα περισσότερα κόμματα που κατεβαίνουν είναι αριστερά. Κομουνιστικά. Αναρχικά. Αντιεξουσιαστικά. Που θα πάει, κάποτε θα πάρουν την πόλη.
Στη φώτο, οι σύντροφοι Αλέκος Αλαβάνος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νίκος Ανδρουλάκης όταν ήταν στο ΚΚΕ.
Διαβαστε ακομα:

ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ