ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπάρχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Επόμενο! Πλανηταρχία είναι και το πρώτο που την χαρακτηρίζει είναι η εξουσία. Αυτό που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο εκπαιδεύει τους αυριανούς επαγγελματίες και καριερίστες να υπηρετούν την εξουσία είναι το σχολείο. Τα ανώτερα εκπαιδευτικά… ιδρύματα.

Θα προσκυνήσει την εξουσία, την καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων και η θρησκεία, και η οικονομία, δηλαδή η ιδιωτική και η κρατική επιχειρηματικότητα, αλλά το πρώτο λόγο στην παραγωγή επιστημόνων και τεχνοκρατών έχει το πανεπιστήμιο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παράγονται οι καλύτερες ταινίες του σινεμά. Ποιοτικές και εμπορικές. Επόμενο! Και στην Ιταλία θα γίνουν μια-δυο ταινίες που θα κάνουν πρωταθλητισμό παγκόσμιο, και στην Γαλλία και την Αγγλία. Το Χόλυγουντ, όμως, μακράν είναι ο κολοσσός της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Γιατί; Το ίδιο και στη μουσική βιομηχανία. Δεν παίζεται η Αμερική, δεν έχει αντίπαλο. Γιατί; 
Επειδή έχεις να κάνεις με πλανηταρχία. Αυτή, όχι η Ιαπωνία και η Ρωσία, η Κίνα και κάποια χώρα της Ευρώπης θα επιβάλει γούστο στο τραγούδι, στο ντύσιμο, στην τηλεόραση, ακόμα και στη γλώσσα. Σήμερα έβαλες στην καθημερινότητα σου πέντε αγγλικές λέξεις, δηλαδή από την γλώσσα την αμερικάνικη, αύριο οι λέξεις να γίνουν δέκα και μεθαύριο εκατό.

Και λες. Πως είναι δυνατόν η χώρα που είναι η πλανηταρχία, η πιο δυνατή χώρα του πλανήτη, στρατιωτικά και οικονομικά, αυτή που περισσότερο από κάθε άλλη επηρεάζει πολιτικά, δηλαδή επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλης χώρας, όποτε θέλει, όπως την βολεύει, που κρατάει τον τόνο στη διασκέδαση του παγκόσμιου πληθυσμού, να παρουσιάζει πρόεδρο έναν Ντόναλντ Τραμπ. Έναν σεσημασμένο καραγκιόζη. Ένα κλόουν, που μιλάει σοβαρά με γελοίες ατάκες. Λες και πρωταγωνιστεί σε ταινία- παρωδία του κυβερνήτη κράτους, μάλιστα του πλέον ισχυρού κράτους.

Συμπέρασμα. Τι σχέση έχει η πλανηταρχία με τον… πλανητάρχη; 
Άλλο συμπέρασμα: Αδιάφορο στην πλανηταρχία είναι ποιος θα εκλεγεί… πλανητάρχης. Αν ψηφίσει αυτόν ή κάποιον άλλον ο… κυρίαρχος λαός.
Διαβαστε ακομα:
ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ