ΑΡΧΙΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

 

Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο μοναδικός στα χρονικά των τρομοκρατικών οργανώσεων από το 1789 μέχρι σήμερα. Που παραδόθηκε στις αρχές. Ποτέ και κανένας άλλος δεν προσέτρεξε να δικαστεί για την αγωνιστική του δράση, από τους συναδέλφους τρομοκράτες, τουπαμάρος, κοντονέρος, γκραπίστες, αξιοντιρεκτίστες, ερυθροταξιαρχίστες, σπαρτακιστές κ.α.. Πουθενά δεν θα βρεις γραμμένο ότι παραδόθηκε στις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις αντιεξουσιαστής, αναρχικός, όπως θες χαρακτηρίζεις τους αριστερούς που αποφασίζουν να περάσουν στην ένοπλη βία. Στις επιλεγμένες δολοφονίες, ανατινάξεις και λοιπές βομβιστικές ενέργειες.

Αναφέρω το 1789, χρονιά της γαλλικής επανάστασης, διότι ναι μεν είχε χαρακτήρα μαζικό, φανερό, αλλά πρόκειται για  τρομοκρατική ενέργεια. Ενάντια στη νομιμότητα, σε καθεστώς παγιωμένο δεκαετίες. Το ίδιο και το 1821. Με βία οι Κολοκοτρώνηδες και οι Καραϊσκάκηδες ήθελαν να διώξουν τον Τούρκο. Με όπλα, όχι με… εκλογές, ούτε με παρακάλια.
 
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας (φώτο, πρώτο τραπέζι πίστα στο κέντρο, ανάμεσα στους δυο από τους τρεις αδελφούς Ξηρού), ήταν το μεγάλο μυαλό της «17 Νοέμβρη». Γιατί ο μόνος μη συλληφθείς της οργάνωσης δεν παρέμενε στην καβάτζα του, εκεί που ήταν κρυμμένος και πήγε μόνος του στην ΓΑΔΑ και… παρουσιάστηκε; Είπε ο ίδιος: ‘’Θα μπορούσα να διαφύγω και να οικοδομήσω μια άλλη ζωή, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την επαναστατική ηθική, τις ιδέες και τη στάση μου έως σήμερα. Δεν μπορούσα να αφήσω συντρόφους που μαζί αγωνιστήκαμε και μοιραστήκαμε οράματα και διαψεύσεις, ελπίδες και απογοητεύσεις, να είναι όμηροι στα χέρια του εκδικητικού κράτους, ενώ εγώ θα απολάμβανα μία ανέντιμη ελευθερία…’’.

 

Μπήκε στη φυλακή ο Κουφοντίνας και εκεί μέσα προέκυψε το μέγα ξεβράκωμα της… επαναστατικής ηθικής. Το ρουφιανιλήκι ανάμεσα στους… πρώην συντρόφους της ‘’17 Νοέμβρη’’. Και ο ένας να κατηγορεί τον άλλον ότι είναι πράκτορας.
 

Η Ιστορία έγραψε. Ο αρχιπιστολέρο της ‘’17 Ν’’ ήταν ο Κουφοντίνας. Στο όνομα του λαού έφαγε κόσμο, διότι αυτό του ζητούσε η επαναστατική του συνείδηση, οι ιδέες του, οι οποίες σ’ αυτόν ακόμα και σήμερα υπάρχουν μέχρι μυελού οστών.

 

Άσχετο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας τέλεσε το γάμο του μέσα στον Κορυδαλλό. Πρώτα μπήκε στον Κορυδαλλό, και μετά νοικοκυρεύτηκε.

Διαβαστε ακομα:

ΠΗΔΗΚΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ‘’ΗΤΑΝΕΣ’’ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ