ΠΗΔΗΚΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ‘’ΗΤΑΝΕΣ’’ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Το «Πολυτεχνείο» έγινε το 1973 και χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να σταματήσει να πουλάει η «συμμετοχή», η «παρουσία» υποψήφιων βουλευτών σ’ εκείνη την ηρωική και αντιστασιακή και αντιχουντική ιστορία. Στο θρυλικό ‘’Πολυτεχνείο’’ της 17 Νοέμβρη, σα ξημερώσει αύριο 17 Νοεμβρίου. 

Κάθε φορά που στηνόντουσαν οι κάλπες για τις εκλογές, από το 1974 και δώθε, με κωλόχαρτα μιας χρήσεως γέμιζαν τοίχοι και κολώνες της ΔΕΗ, αλλά και οι πληρωμένες καταχωρήσεις στις φυλλάδες, για να υπενθυμίζουν στον λαό ότι ο υποψήφιος «ήταν» στο Πολυτεχνείο. Μια ξεδιάντροπη, πεζοδρομιακού τύπου, τραβηγμένη από τα μαλλιά  εμπορευματική εκμετάλλευση ενός «αγώνα».

Δημόσιο αξίωμα απαιτούσε από τον ψηφοφόρο ο ‘’αγωνιστής’’ του Πολυτεχνείου, και δεν ρεκλαμάριζε τα απαραίτητα προσόντα του, και τις εμπειρίες του, παρά μόνο ότι έβαλε κι αυτός ένα χέρι στην πτώση της δικτατορίας.

Τελικά, όλοι αυτοί οι «ήτανες» στο Πολυτεχνείο αποδείχτηκαν, και με κομματικό δίπλωμα, οι καπετάν πηδάω της μεταπολίτευσης. Την πήδηξαν την Ελλάδα, μέχρι που την χρεοκόπησαν οι... αντιμνημονιακοί.
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙ