ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ… ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η απόλυτη απομυθοποίηση. Αυτό δεν είναι πλανηταρχία, είναι γειτονιά σκέτη. Κάτι μεταξύ παραγκούπολης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και συγκρότημα διαμονής προσφύγων στη Μόρια. Δεν μιλάς, ρε, για Αμερική και για πρώτη δύναμη στον πλανήτη όταν κάποιοι αγανακτισμένοι μπουκάρουν μέσα στο Καπιτώλιο. Τέρμα και τελείωσε. Μιλάμε για πλάκα. Βγαίνει στο γυαλί αυτός ο Μπάιντεν, ο νέος παλανητάρχης και… παρακαλάει τον συνάδελφο Ντόναλντ Τραμπ, να μαζέψει τους οπαδούς του, τους αγανακτισμένους ρεπουμπλικάνους. Τέτοια καραξεφτύλα ούτε στην Ελλάδα δεν έγινε. Να μπούνε μέσα στη Βουλή οι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος.

Αντί να επέμβει η εθνοφρουρά και να έρθουν ενισχύσεις για να προστατεύσουν το γόητρο, όχι απλά τα ντουβάρια του Καπιτώλιου, η Αμερική περίμενε να βγει ο… Τραμπ να συστήσει στα ρεμάλια, στους χούλιγκαν, να αποχωρήσουν. Και ο βαψομαλλιάς πως ξηγήθηκε; Δεν ξανάγινε! Ο ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του, ενώ οι οπαδοί του οργίαζαν μέσα στο Καπιτώλιο, λες και βρισκόντουσαν χασισωμένοι σε υπαίθρια συναυλία ροκ, έλεγε:

- Μας έκλεψαν τη νίκη, σας αγαπάω, καταλαβαίνω ότι είστε πληγωμένοι, εσείς οι ξεχωριστοί Αμερικανοί, μπλα μπλα…

Βρωμάει η δουλειά, και λέγε εσύ ότι κι εγώ έφαγα με ένεση στο μπράτσο το μικρόβιο των θεωριών συνωμοσίας. Αν δεν είναι στημένο το έργο, δηλαδή αν δεν ωθήθηκαν με προσχεδιασμένο πλάνο οι μπουμπουνοκέφαλοι να ορμήσουν στο Καπιτώλιο, και δεν τους εμπόδισαν σκόπιμα, τότε λέμε το άλλο. Ότι και η πρώτη στρατοκρατική δύναμη στη γη, οι ΗΠΑ, έχουν οργάνωση σαν εκείνη μιας φαβέλας βραζιλιάνικης ή ένος χωριού ελληνικού που το κτύπησε σεισμός ή πλημμύρα ποταμιού.

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ είναι ο ναός της δημοκρατίας τους που άρχισε να σηκώνεται από το 1793. Εκεί, στο κτήριο ύψους 88 μέτρων, συνεδρίασε για πρώτη φορά το Κογκρέσο το 1800. Μπουρδέλο το έκαναν οι φανατικοί του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβαστε ακομα:

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΘΩΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ…