ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ 1821

 

Δεν κατηγορώ την Αγγλία γιατί τα τελευταία χίλια χρόνια έκανε κουμάντο στην Ελλάδα. Στο βαθμό που την έπαιρνε. Στα ίσα και στα μουλωχτά η πάλαι ποτέ αυτοκρατορία παρέμβαινε στα εσωτερικά της χώρας μας, με αποκορύφωμα το 1821. Και δεν την κατηγορώ τη Βρετανία διότι την ενδιάφεραν τα δικά της συμφέροντα, όχι τα οθωμανικά ή τα ελληνικά.

Ιστορικά, όμως, η Αγγλία περισσότερο από κάθε άλλη μεγάλη δύναμη, Γαλλία ή Ρωσία και Αυστρία, έβαζε χέρι στην Ελλάδα. Με τους διπλωμάτες της, τους Έλληνες που ήταν όργανα της και τους κατασκόπους της. Ήταν ''θεσμός'' για αιώνες η ισχυρή Βρετανία να έχει λόγο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος.

Για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε: ''Στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου και τα συγχαρητήρια μου στον ελληνικό λαό για την επέτειο''. Μας κάνει πλάκα ο βετεράνος σοσιαλιστής, τέως αρχηγός του Εργατικού κόμματος; Σε καμιά περίπτωση. Πλάκα με την υπόθεση του γιορτασμού του 1821 κάνουν όσοι Έλληνες παίρνουν σοβαρά τις άδειες κουβέντες ξένων πολιτικών. Ιδιαίτερα εκείνων από τις χώρες (φώτο) που κανόνιζαν ποιος θα είναι ο κυβερνήτης μετά την επανάσταση, ποιος ο βασιλιάς, μέχρι σε ποιες πόλεις θα φτάνει η επικράτεια του νεοσύστατου κράτους κλπ κλπ.

Ο 71χρονος Ιερεμίας Κόρμπιν πριν από τα συγχαρητήρια του, επειδή εκφράζει την Αγγλία, και για να μη ξεχνιόμαστε, οφείλει να είναι απολογητικός για τη στάση της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα.  
Διαβαστε ακομα: