ΚΑΤΙ, ΙΣΩΣ, ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΜΗΔΕΙΑ...

 
γράφει ο στήβεν αβραμίδης
Ήρθε και η Μήδεια. Επετειακά, μετά τον Βαλεντίνο, τον πιο πουριτανό άγιο που διαθέτουμε. Και τι έκανε η κακοκαιρία; Ό,τι κάνει πάντα η φύση στο ελληνικό κράτος. Γάμησε τους πολίτες και έβαλε το κράτος να κάνει στριπτίζ. Βαλεγδύνος ήταν φέτος ο άγιος !

Και να λέμε κι ευτυχώς, που χιόνισε μόλις μία ημέρα. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι θα γινόταν αν ο χειμώνας φέτος ήταν πιο νορμάλ. Η Ελλάδα σώθηκε επειδή μέχρι κι ο καιρός συμπεριφέρεται σαν ανώμαλος. Διότι ειδικά για φέτος, να 'χει κάνει κανά τριήμερο χειμώνα; Αυτό τουλάχιστον έχω νοιώσει εγώ, που μέχρι προχθές κυκλοφορούσα με αμάνικο μπουφάν και με καλοκαιρινό παντελόνι. Και που τα ίδια θα βάλω από αύριο, που ξανάρχεται η μπουρδελοζέστη.

Ήταν όμως αρκετή αυτή η μέρα για να ξεμπροστιάσει αυτό το μπουρδέλο κράτος. Την κυβέρνηση των αρίστων. Προειδοποιημένη ήταν από τους μετεωρολόγους κανά δεκαήμερο πριν. Και να μην ήταν, μπορούσε να δει τι γινόταν στην βόρεια Ελλάδα εδώ και τρεις ημέρες. Κι όπως ο Βαρουφάκης προσκυνούσε την δημιουργική ασάφεια, έτσι και τούτοι εδώ, εφάρμοσαν την επιταγή του καλού μας. Άλλο πρόσωπο αυτό. Η κυνικότητα και η αυταρχικότητα της εξουσίας, πλέον έγινε χαμόγελο για το καλό μας. Έτσι πάει τώρα το σκηνικό. Και το καλοκαίρι μπορεί να απαγορευτεί το μπάνιο με τον φόβο πνιγμών.

Ο πολίτης δεν ξέρει, κι ούτε είναι ικανός για αστική ευθύνη ή ατομική προστασία. Ρίξε λοιπόν μερικά lockdown λόγω covid, και κλείσε και την εθνική οδό από την Κηφισιά και πάνω. Αν δεν την έκλεινε λένε τα κομματόσκυλα, θα είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι. Ήταν δεδομένο λοιπόν, ότι η εθνική οδός θα ήταν απροσπέλαστη. Πού τώρα να βγάλεις αλατιέρες, πού να βγάλεις εκχιονιστικά στην Μαλακάσα; Ρε κλείστα όλα για να 'σαι ήσυχος. Η αντιμετώπιση πλέον ενός χιονιού μονοήμερου έγινε δια του νεκρώματος. Όπως χτυπιέται η βία στα γήπεδα. Απλά τα κλείνεις.

Και μαζί με αυτά, κλείσανε και τα βόρεια προάστια, χωρίς να υπολογίζω τι έχει γίνει σε χωριά ή πόλεις της περιφέρειας. 250 χιλιάδες νοικοκυριά λοιπόν, χωρίς ρεύμα, που αν το κάνεις λιανό, μιλάς για 750 χιλιάδες ανθρώπους υπολογίζοντας κατά μέσο όρο τριμελείς οικογένειες. Μπάχαλο. Δένδρα πέφτανε στα καλώδια, μετασχηματιστές σκάγανε όπως εκείνος του Ασπρόπυργου, πάπαλα η θέρμανση, πάπαλα το διαδίκτυο για την επιβεβλημένη τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, κλείνανε οι δρόμοι και κοβόταν και η ύδρευση αφού για να λειτουργήσουν τα τοπικά υδραγωγεία, έπρεπε να υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Πού να σκεφθεί κάποιος να έχει μια γεννήτρια για να στείλει τουλάχιστον νερό; Χρόνια τώρα.

Μετά τρέχανε οι Χαρδιαλιάδες να ενεργήσουν για το καλό μας πάλι. Τι τρέχανε δηλαδή; Ο Μάνος τους έβαλε να τρέχουν όταν είπε ότι μετά από σαράντα χρόνια κατοικίας στην Εκάλη, ουδέποτε είχε συναντήσει τέτοια κρατική αδράνεια. Κι αυτός, όπως και να το κάνεις, είναι φιλοκυβερνητικός. Όχι τώρα να αρχίσουν οι δήθεν ικανοί πολιτικάντηδες να έχουν κι εσωτερική αντιπολίτευση. Έχουν που έχουν τα προβλήματα τους με τα βόρεια προάστια, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι κυβερνητική. Μην αρχίσουν τα ουφ και τα βαχ να σχηματισθούν σε πολιτική γλώσσα. Βολεύονται με το επιχείρημα ότι όποιος μιλάει εναντίον τους είναι αριστερός.

Και βγήκε ο στρατός στους δρόμους. Δηλαδή και να μην θέλεις, να μην πάει το μυαλό σου κάπου; Ρε, ούτε τώρα ο κρατικός μηχανισμός; Τι διάολο έκανε; Έβλεπε αν οι φαντάροι εκτελούσαν σωστά τις διαταγές των ανωτέρων τους; Τι κάνανε, ρε πούστη μου; Κολλάγανε σφραγίδες αντί να κόβουν δένδρα και να ανοίγουν δρόμους; Ήταν στα γραφεία; Αφού ούτε τηλέφωνο δεν απαντιόταν. Τηλεργασία κάνανε; Προστατευόντουσαν από τον covid κλεισμένοι στα σπίτια τους; Μα η λοιμωξιολόγος είχε πει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν αν μείνουμε μέσα λόγω μη επαρκούς αερισμού. Και γιατί πληρώνονται αφού την δουλειά μπορεί να την κάνει ο στρατός; Γιατί δεν πήγε ο στρατός να κρατήσει ανοιχτή την εθνική οδό;

Μπορεί βέβαια να υπάρχει πρόβα για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης. Έπεσε το χιόνι και τους έκλεισε σχεδόν όλους μέσα. Χωρίς κομφόρ όμως, τι να κάνεις μέσα; Την ίδια θερμοκρασία έχεις με έξω. Δορυφορικές τηλεοράσεις και internet δεν παίζουν. Βγαίνεις έξω να μαζέψεις χιόνι, μπας και πιεις και πλυθείς. Και βλέπεις τον στρατό να σε σώζει. Πού να τολμήσει να περάσει βανάκι του δήμου; Ορμάς λοιπόν έξω από την ιδιωτική φυλακή σου, πέφτεις πάνω στα φαντάρια, και γνήσια απελευθερωμένος ουρλιάζεις το σύνθημα: Φως, νερό, τηλέφωνο. Μετά από 200 χρόνια, δεν γίνεται να έχεις το ίδιο σύνθημα.

Γίνεται όμως να έχεις τους ίδιους άχρηστους που κυβερνάνε. Που κάνουν την πλάκα τους με τρίχες πολιτικές θέσεις, κι εναλλάσσουν ζιβάγκο ή ανοιχτά πουκάμισα ή γραβάτες. Να σκεφθούν να προλάβουν κάτι; Αυτό θέλει μυαλό κι οργάνωση. Και κυρίως δουλειά. Τα κόμματα που πλέον κυβερνούν δεν έγιναν για τέτοια δύσκολα. Για διορισμούς γίνανε, για τεμπελχανάδες με μόνο κριτήριο να μην ενοχλείται η αρχηγία του κόμματος. Οπότε κάτι ίσως προσέφερε και η Μήδεια. Μην τύχει και κάποια ανοργάνωτα κομματόσκυλα αρχίζουν και σκέφτονται και πιέζουν τα κέντρα εξουσίας με τα οποία παίζουν μπιρίμπες. Βέβαια θα χρειαστούν κι άλλες θεομηνίες για να φτάσουμε κάπου, αλλά δεν πειράζει. Και σεισμό περιμένουμε, και καύσωνα και εξωγήινους. Όσο έχουμε Κούλη, τόσο ελπίζουμε….

Διαβαστε ακομα:

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ... ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ