(ΠΡΩΗΝ) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

 

Τα τυπικά πρώτα. Με τρία χρόνια φυλακή, από τα οποία τα δυο με αναστολή, καταδικάστηκε ο Νικολά Σαρκοζί και υποχρεώνεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, κι όχι για να προστατευτεί από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι στο πόδι.

Πρόεδρος της δημοκρατίας στη Γαλλία σημαίνει ότι ο εν λόγω χάλιας είναι το αφεντικό της χώρας. Επειδή η Γαλλία είναι προεδρική δημοκρατία, όχι όπως η παραμύθι φούρναρης προεδρευόμενη Ελλάδα. Σ’ εμάς για όλα αποφασίζει ο πρωθυπουργός, όχι η διακοσμητική γλάστρα του προέδρου της δημοκρατίας.

Δεν αποκλείεται ο εδώ και 13 χρόνια σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι να μην πάει ούτε μέρα στη φυλακή, αν βέβαια απαλλαγεί στο εφετείο. Σημασία έχει ότι στα μεγάλα κράτη δεν κωλώνει το σύστημα να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί κι έναν μεγάλο, ακόμα και τον κυβερνήτη του κράτους.

Τιμωρήθηκε ο ουγγρικής καταγωγής Σαρκοζί και άσε τα σάπια που ισχυρίζεται διότι τον έκαναν τσακωτό. Στα πράσα. Επ’ αυτοφώρω τον πιάσανε να κάνει βρωμοδουλειές. Και τον έχουν στο χέρι με ντοκουμέντα, με μαρτυρίες, με ηχογραφημένες συνομιλίες του όπου το κορόϊδο παρλάρει συνθηματικά. Για τις πουστιές που έκανε ως πρόεδρος;

Στην προεκλογική του εκστρατεία δέχτηκε χρήματα από τον μακαρίτη Καντάφι, τον δικτάτορα της Λιβύης. Εκμεταλλευότανε την ισχύ του ως πρόεδρος για προσωπικές μπίζνες. Πίεζε, έφτασε μέχρι να δωροδοκεί δικαστή για να περάσει κάτι παράνομο προς όφελος του. Συμπέρασμα; Ένα βγαίνει στη φόρα και σε καίει, δέκα, είκοσι και περισσότερα δεν βγαίνουν ποτέ στην επιφάνεια.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ