ΤΥΦΛΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ

 

Χαμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα. Του κόμματος της αντιπολίτευσης που διανύει μια ακόμα ιστορική φάση της αποκριάτικης εξέλιξης του. Σήμερα οι σύντροφοι που κατά δήλωση τους εκπροσωπούν το ''νέο'' στην πολιτική το παλεύουν και τυπικά, χωρίς πλέον προσχήματα, να γίνουν ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπεί το παλιό. Ο Κουρουμπλής,  λοιπόν, ο πρώτος στην Ιστορία Έλληνας τυφλός βουλευτής, σούταρε χθες στα ίσα στην εστία των αριστερόστροφων:

- Κάποιοι δεν θέλουν να ξαναγίνουμε κυβέρνηση. Κάποιοι βολεύονται να παραμείνει ο Σύριζα στο 20%.

Τα πήρε στο κρανίο ο Σκουρλέτης, μια από τις σύγχρονες προσωπικότητες της Αριστεράς τρομάρα μας, και τα έχωσε στον 70χρονο Παναγιώτη Κουρουμπλή, εκ μεταγραφής του ΠΑΣΟΚ: ''Τι είναι αυτά, ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα σε βάρος συντρόφων… '' κι άλλες παρόμοιες παπαρδέλες καμαρωτές.

''Προεδρικός'' ο Κουρουμπλής, δηλαδή συμφωνεί να την κάνουν εντελώς γυριστή στον Σύριζα, διότι μόνο έτσι θα ξαναδούμε εξουσία, θα ξαναγίνουμε υπουργοί. Οι άλλοι, οι δήθεν αριστεροί, οι επιλεγόμενοι ''αριστερόστροφοι'', αισθάνονται σαν τον gay που επισκέπτεται πόρνη σε οίκο ανοχής. ''Εντάξει, ξεβρακωθήκαμε σαν αριστεροί όταν γίναμε κυβέρνηση, συμβιβαστήκαμε στα πάντα όλα, μείναμε μόνο με το σλιπάκι της αριστεράς και τώρα ο Τσίπρας θέλει να μας το πάρει κι αυτό. Όχι, δεν παραδίδουμε το σλιπάκι, έσχατο λάβαρο της ιδεολογίας μας.... ''.

Ο Κουρουμπλής έχει δίκαιο, όμως. Το ζήτημα δεν είναι να διατηρήσουμε τα... πιστεύω μας, αλλά να ξαναγίνουμε κατάσταση. Αυτό είναι το σκεπτικό του τυφλού που βλέπει μπάλα. Είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε Όχι στο δεύτερο, διότι πρόβλεπε ότι θα κατρακυλήσει το κόμμα και την έκανε στον Σύριζα, όπου έγινε υπουργός, και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. 
Διαβαστε ακομα:

Η ''ΣΥΜΦΩΝΙΑ'' ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ