ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ

 
Πριν από δυο χρόνια, συγκεκριμένα Ιούλιο στις 7 του 2019, κερδίζει τις εκλογές η ΝΔ, μάλλον τις χάνει ο σύριζας. Δίνω τα νούμερα; Μητσοτάκης 39.85 %, Τσίπρας 31.53, Γεννηματά 8,10, ΚΚΕ 5.30, Βελόπουλος 3,70, Βαρουφάκης 3,44 και οι χύμα στη σούμα 8.07. Το πράμα είχε φανεί έξι εβδομάδες πριν, στις τριπλές εκλογές, που έγιναν στις 26 Μαίου, σα σήμερα το 2019. Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, και τις περιφερειακές και τις δημοτικές έγινε μια ακόμα ιστορική ''αλλαγή'', όταν ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο κόμμα που στο μιλητό ΘΑ προχωρούσε σε τομές, στην ''αλλαγή''. 
Μετά από 4,5 χρόνια στην κυβερνητική εξουσία οι συριζαίοι έκαναν το αναμενόμενο. Απομυθοποίησαν την εικόνα που είχαν οι Έλληνες για τον αριστερό. Για την αριστερά. Οι Έλληνες που ψήφιζαν αριστερά, που συμπαθούσαν την αριστερά, αλλά κι αυτοί που δεν έκαναν κέφι, που καταψήφιζαν αριστερό κόμμα.
Μετά τον πόλεμο, για τον πολύ κόσμο, αριστερός ήταν ο αγωνιστής, ο έντιμος, ο ιδεολόγος. Αυτός που για τις ιδέες του θυσιάζεται, εξορίζεται, φυλακίζεται, κυνηγιέται κοινωνικά, επαγγελματικά, στήνεται απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ο αριστερός δεν βολεύεται, δεν λαμογιάρει με το σύστημα το οποίο πάσχει να ανατρέψει. τέλος πάντων δεν μοιάζει με τον πολιτικό του αντίπαλο. 
 
Οι συριζαίοι με το που κερδίζουν τις εκλογές ή τις χάνει η ΝΔ με Σαμαρά, από την πρώτη κιόλας μέρα δείχνουν ό,τι θα επακολουθούσε. Λυγούρια σκέτα οι σύντροφοι του Τσίπρα αποφασίζουν να κρατήσουν όλα τα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας. Κρατάνε και τις βουλευτικές λιμουζίνες (!) επειδή τις... δικαιούνται! Όπως έκαναν πριν απ' αυτούς οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβαστε ακομα:

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ