ΜΕ ΠΟΙΟ… ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Το ένα μετά το άλλο τα γκάλοπ δυο χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 δείχνουν πως δεν σηκώνει κεφάλι ο Σύριζα. Καθηλωμένος είναι στα ποσοστά του, πολύ κάτω από το 32% που του έδωσε η κάλπη. Κανένα πρόβλημα για το κόμμα του Τσίπρα! Όποτε και να γίνουν εκλογές έχει στο τσεπάκι ένα 25%, άρα δεν απειλείται από κανέναν να χάσει την αντιπολίτευση. Να έχει, δηλαδή, τον πρώτο λόγο μετά τον Μητσοτάκη.

Μόνο ένα σενάριο θα έκανε στην άκρη τον Σύριζα. Να στηνόταν ένα άφθαρτο κόμμα, με πολύ φιγουράτο αρχηγό, που θα έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία σήμερα παίζει μόνη της. Σήμερα ό,τι και να της καταλογίζει ο σύριζας, δεν πιάνεται. Γιατί; Μιλάνε και οι συριζαίοι, έ, όχι δα! Τεσσεράμισυ χρόνια τους έφαγε ο κόσμος στη μάπα. Τους ρωτάς αν θα τους ξαναψηφίσουν;

Γιατί, όμως, δεν έσκασε μύτη ένα νέο κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού με ξεκαθαρισμένες πολιτικές θέσεις σε εθνικά και οικονομικά θέματα; Όχι σαν το Σύριζα που τα λέει κι έτσι κι αλλοιώς. Δεν χρειάζεται ερώτημα. Επειδή αυτοί που έχουν συμφέροντα- ποιοι άλλοι;- στην Ελλάδα βολεύονται με τη χαμένη από χέρι αντιπολίτευση του Τσίπρα.

Το 1958, πριν περάσει δεκαετία από το τέλος του εμφυλίου, η ΕΔΑ, το μοναδικό τότε κόμμα της αριστεράς στην Ελλάδα παίρνει 24% και με 79 βουλευτές γίνεται αντιπολίτευση. Επί τόπου οι ΗΠΑ κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες και φτιάχνεται κόμμα- προγεφύρωμα στην αριστερά. Η Ένωση Κέντρου με Γεώργιο Παπανδρέου, Σοφοκλή Βενιζέλο και άλλους… αντιβασιλικούς- όχι και αντιδεξιούς, όχι και αντινατοϊκούς πολιτικούς.

Με το κόμμα του κέντρου, την Ένωση Κέντρου και τον μπαλκονάτο παπατζή Παπανδρέου, η ΕΔΑ επανήλθε στα ποσοστά της, στο περιθώριο, σε μονοψήφιο ποσοστό. Παρόμοιο σενάριο με τον ακίνδυνο Σύριζα δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί.  

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ''ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ''