ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ...

 
Φταίνε οι ανεμογεννήτριες. Αυτό λένε κάποιοι και οι άνθρωποι επιχειρηματολογούν. Ένας λόγος για τις πυρκαγιές που μας έκαναν ανά κατά διά, που προκάλεσαν καταστροφές στο πράσινο και ζημιές προς το παρόν ανυπολόγιστες στο δημόσιο ταμείο, δηλαδή σ' όλους μας, είναι τα αιολικά ''πάρκα''. Οποία αθωότης στο χαρακτηρισμό... , πάρκο και αιολικό, από το όνομα του αρχαίου ελληνικού θεού των ανέμων.
Τι μας λέει η άλλη πλευρά; Τα αιολικά πάρκα με τις τεράστιες έλικες δεν φταίνε για τις φωτιές. Απεναντίας προστατεύουν τα δάση. Η μόνη νόμιμη επένδυση που επιτρέπεται σε βουνό είναι η ανεμογεννήτρια. Παραμύθια και συνωμοσιολογίες είναι ότι εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος.
Ποια είναι η αλήθεια; Η καταραμένη αλήθεια. Δεν υπάρχει η αλήθεια! 
Δεν ξέρεις. Κι όταν δεν ξέρεις, όταν δεν κατέχεις το αντικείμενο, δεν πάς στην μια και στην άλλη πλευρά. Γιατί δεν ξέρεις. Και κάνεις τη μαλακία να συμφώνησεις με τη μια άποψη, να βιαστείς να απορρίψεις την  άλλη, κι έτσι να πέσεις σε λούκι. Να σε κερδίσει η μια από τις δυο πλευρές, γιατί; 
Επειδή η μια πλευρά τα λέει καλύτερα. Επειδή είσαι φιλοκυβερνητικός. Επειδή γενικώς και αορίστως είσαι ενάντιος κάθε επιχειρηματικής δράσης των διαπλεκόμενων κλπ κλπ.
Συμπέρασμα. Κολοσσιαίας αξίας συμπέρασμα. Καταδικασμένος είναι ο πολίτης, και επειδή ο μαλάκας νοιώθει πολίτης και υπεύθυνος, και του κώλου τα εννιάμερα πολιτικοποιημένος, τάσσεται υπέρ μιας πλευράς, κατά της άλλης πλευράς. Με κριτήριο όχι τη γνώση του, αλλά την προδιάθεση του να πειστεί από τη ρητορία της μιας ή της άλλης πλευράς.   
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ