''ΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ'', ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

 

Το 75% των Ελλήνων είναι υπέρ της συμφωνίας Ελλάδος και Γαλλίας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία, λοιπόν, καλώς τακιμιάσαμε εμείς η μικρή χώρα με μια μεγάλη και απ’ αυτήν αγοράζουμε παπόρια πολεμικά και αεροπλάνα. Τι σημαίνει αυτό το 75% αν το μεταφέρουμε στο γήπεδο των εκλογών; Όχι, βέβαια ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη θα πάρει το 75%. Πολλοί που είδαν θετικά τη συμφωνία με την Γαλλία δεν θα ψηφίσουν Μητσοτάκη. Θα ψηφίσουν π.χ. Σύριζα. Γίνεται αυτό;

Βεβαίως γίνεται. Να είναι κάποιοι μέσα στο 75% και στην κάλπη να το ρίξουν στον Σύριζα που κράτησε στάση αρνητική στη ελληνογαλλική συμφωνία. Τότε, ο κόσμος δεν ξέρει τι ψηφίζει. Λάθος! Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι ψηφίζει.

Αυτός που ψηφίζει Τσίπρα δεν σημαίνει ότι είναι Σύριζα. Ότι είναι αριστερός. Το πιθανότερο είναι με τη ψήφο στον Σύριζα να βγάζει την αντιπάθεια του, την άρνηση του στην κυβέρνηση, για τούτο και το άλλο. Το ίδιο ισχύει για πολλούς που έχουν για φτύσιμο τον Τσίπρα και το κόμμα του, και εκφράζονται με τη ψήφο υπέρ της ΝΔ.

Έξω οι βάσεις του θανάτου ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το 1981. Κάργα αντιαμερικανισμό και αντινατοϊσμό και αντευρωπαϊσμό λάνσαρε ο Ανδρέας προκειμένου να... ξεχωρίζει από τη ΝΔ του Καραμανλή. Και οι πασόκοι δήμαρχοι στο ίδιο πνεύμα κήρυτταν τις πόλεις τους ως... αποπυρηνικές περιοχές.

Τελικά, τι έγινε; Η Ελλάδα ξαναμπήκε στο ΝΑΤΟ επί ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα διότι είχε αποχωρήσει η Ελλάδα επί ΝΔ του Καραμανλή του κανονικού. Και το αντιευρωπαικό ΠΑΣΟΚ, επί Σημίτη, μας έβαλε ακόμα πιο βαθειά στην Ευρώπη.

Φανατικά τον αντιμνημονιακό παρίστανε ο Σαμαράς της ΝΔ για να μην είναι μι από τα ίδια με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπνδρέου, Μόλις τις παραμονές των εκλογών του 2012, κάτω από την πίεση των δανειστών, ο Σαμαράς υπέγραψε πως θα σεβαστεί το μνημόνιο. Πρώτο κόμμα στις εκλογές η ΝΔ του Σαμαρά. Ερώτημα: Τι ψήφισε ο κόσμος, τον αντιμνημονιακό ή τον... αντιμνημονιακό Σαμαρά; Ο οποίος συγκύβερνησε με το... ΠΑΣΟΚ.
Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός και αφού εξελέγη πρωθυπουργός. Αποδείχθηκε, όμως, για πάρτη των δανειστών ο ιδεώδης μνημονιακός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Άλλο ερώτημα; Αν δεν ήταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και στο Μαξίμου βρισκόταν ο Τσίπρας ή ο Βελόπουλος και ο Κουτσούμπας: Θα έλεγαν ''ΟΧΙ'' στην ελληνογαλλική συμφωνία; 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ... ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ