Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΛΕΝΙΝ ΜΕ... ΠΕΡΟΥΚΑ

 

Η μεγάλη επανάσταση του 1917. Η Ρώσικη, βέβαια. Μεγάλη η Γαλλική επανάσταση το 1789, μεγάλη επίσης και η Ρωσική, η Οκτωβριανή, που ξεκίνησε Οκτώβριο, σα σήμερα στις 25. Μήπως, όμως, είναι λάθος να την χαρακτηρίζουν επανάσταση την μπολσεβίκικη η οποία υποτίθεται ανέτρεψε το καθεστώς επί τσάρου. Και, γιατί να την λένε ιστορική την Οκτωβριανή ''επανάσταση'', αφού στην πραγματικότητα δεν άλλαξε κάτι.

Ο τσαρισμός αντικαταστάθηκε με τον σοβιετισμό, Η μοναρχία με την δικτατορία. Με την κομματική χούντα, που ενδιαφερόταν μονάχα για την παραμονή της στην εξουσία και το τελευταίο που την απασχολούσε ήταν να εφαρμόσει την ιδεολογία του κομουνισμού. Στο όνομα, όμως, της ''Μεγάλης Ιδέας' και στην ιδεολογική κόντρα με τον καπιταλισμό στήθηκε ένα στυγνό αστυνομικό κράτος με δολοφονίες, εξορίες των αντιφρονούντων, Όχι μόνο αντικομουνιστών, αλλά κυρίως κομματικών, συντρόφων, στελεχών του κόμματος και λειτουργών του νέου κράτους.
Άσε το άλλο. Γιατί να την πεις «επανάσταση» την Οκτωβριανή του 1917 όταν δεν ξεσηκώθηκε ο λαός. Ούτε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Ποια επανάσταση, πραξικόπημα έγινε διότι το παιχνίδι κέρδισε η συντριπτική μειοψηφία των μπολσεβίκων. Χάρη στον φαλακρό (πράκτορα της Γερμανίας;) Βλαδιμίρ Λένιν.

Το τριήμερο ταξίδι με τραίνο από Ζυρίχη στην Πετρούπολη, μέσω Γερμανίας του αρχηγού των μπολσεβίκων και αργότερα του αρχηγού της Σοβιετικής Ένωσης, το οργάνωσε η Γερμανία. Κοινά συμφέροντα, θα πεις. Κοινές επιδιώξεις. Να κερδίσει τον πόλεμο η Γερμανία. Να χάσει τον πόλεμο η Ρωσία του τσάρου, διότι μόνο έτσι θα διευκολύνονταν η Ρωσική «επανάσταση».

Την επιτυχία του ξεσηκωμού στην Ρωσία ήθελε η Γερμανία. Την υπονόμευση, τη διάλυση τον τσαρικού καθεστώτος. Το ίδιο και ο Λένιν, ο δαιμόνιος αυτός άνθρωπος που είχε οργανώσει και το πως θα καπελώσει την επιτυχία της «επανάστασης».

Τι, αλήθεια, θα έγραφε η Ιστορία, εάν την παραμονή τον ξεσηκωμού, στις 24 Οκτωβρίου 1917, η αστυνομία της Πετρούπολης συνελάμβανε τον περουκάκια, τον μεταμφιεσμένο με περούκα Λένιν; Δεν του έδωσαν σημασία, τον πέρασαν για ένα χαμένο κορμί, έναν μπεκρή που κυκλοφορούσε χωρίς λόγο στο δρόμο.

Διαβαστε ακομα:

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ