Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 
Πότε θα γίνουν εκλογές; Όποτε το αποφασίσει ο Μητσοτάκης. Έτσι είναι και σ' όποιον γουστάρει. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, και μόνο αυτός, είναι εκείνος που με κριτήρια προσωπικά, δηλαδή αν τον συμφέρει ή όχι, κάνει τις πρόωρες εκλογές.
 
Δεν ξέρουμε, λοιπόν, πότε θα πάμε στις κάλπες. Ούτε ο Μητσοτάκης ξέρει. Σήμερα το βλέπει έτσι, αύριο αλλοιώς. Χθες θαρρεί πως καλύτερα να μην πάει για εκλογές, αύριο να εκτιμά ότι τώρα είναι η ευκαιρία, να τους πιάσω όλους στον ύπνο.
 
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι εκλογές, είτε στην ώρα τους, Ιούλιο του 2023, είτε... ξαφνικά ενωρίτερα, θα γίνουν με απλή αναλογική. Και επειδή θα γίνουν μ' αυτό το σύστημα είναι σίγουρο ότι η ΝΔ δεν θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οπότε; Ο Μητσοτάκης θα ξαναπάει για εκλογές, αλλά με ενισχυμένη αναλογική.
 
Τι πρέπει να κάνει ο κόσμος αν είναι σωστός; Να υπερψηφίσουν το πρώτο κόμμα, τη ΝΔ, για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτό έπρεπε να κάνει ο κόσμος κι αν στα γκάλοπ πρώτο κόμμα ήταν ο Σύριζα. Που μυαλό, όμως!
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ;