ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ

 

Αν θα κάνει ζημιά ο Ανδρουλάκης με το πασοκινάλ σε κάποιον, αυτός είναι ο Σύριζα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Και ο Τσίπρας, αν έχει τελικά φύρα, θα την πληρώσει από τον νέο κινάλ. Λίγο μας ενδιαφέρει αν θα πάρει επάνω του το κιναλοπασόκ, αν θα χάσει μονάδες ο σύριζας. Απλά με την κόντρα των δυο κομμάτων έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις τα νέα δεδομένα.

Κόντρα; Κανονική μονομαχία κάτω από τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, που έχει δύσει εδώ και κάποια χρονάκια, αλλά οι πάλαι ποτέ πρασινοφρουροί το παίζουν ρετρό ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Μακριά από υπερβολές και αστεϊσμούς, ποια κόντρα, πρόκειται για σφαγή. Στις προσεχείς εκλογές ο Σύριζας θα τα παίξει όλα για όλα.

Αφού η οικονομία πάει καλά, ο Μητσοτάκης δεν χάνει την πρώτη θέση. Ο Τσίπρας δεν πάει για νίκη, πάει να σταθεροποιήσει τη δεύτερη θέση. Να την κατοχυρώσει. Αν ο Τσίπρας που σήμερα είναι μια σκέτη πλάκα ως αντιπολίτευση, καμία σχέση με την προ του 2015 αντιπολίτευση του Σύριζα, πέσει κι άλλο, τότε ξαναβάζει δυνατά στο κόλπο το πασοκινάλ.

Άσε τι λέει σήμερα ο Ανδρουλάκης, ότι δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ. Μαγκιά του, και επιτυχία του, θα είναι αν θα συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη. Και θα το κάνει όχι στο στυλ του Καμμένου, που ήταν η ορνινάτσα του Τσίπρα. Πρόγραμμα έχουμε εμείς, θα πει στον Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης, που σημαίνει, σύντεκνε, για να φτιάξουμε πλειοψηφία, θα κάνεις τούτο και το άλλο σε δυο-τρία πραγματάκια.

Ο Σύριζα. Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αν, λοιπόν, δεν ανακάμψει στις προσεχείς εκλογές, τότε θα απογοητεύσει στελέχη και ψηφοφόρους, κι έτσι θα τον πάρει η κατηφόρα. Υπ’ όψιν, ότι αρκετοί που δεν είναι φιλοσυριζαίοι είχαν ψηφίσει Τσίπρα, διότι δεν κάνουν κέφι να το ρίξουν στη ΝΔ. Που θα πάνε αυτοί οι σκόρπιοι, που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι; Ξανά στον σύριζα ή θα επιστρέψουν στα ίδια κομματικά χωράφια; Στον κομματικό πατριωτισμό του άλλοτε ΠΑΣΟΚ.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ