''ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ'', ΒΡΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΠΑΙΑΝΙΑ

 
Από την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές ο παραμύθι φούρναρης αριστερός Σύριζα, τον Ιανουάριο του 2015, έπαιζε και συντηρούνταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα. Μια πλαστογραφία. Ότι ο Τσίπρας και η παρέα του είναι η «πρώτη φορά αριστερά». Το πρώτο, όμως, αριστερό κόμμα που έγινε κυβέρνηση ήταν το παραμύθι φούρναρης σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβριο του 1981. Γιατί, όμως, ξεχνάνε, δικαιολογημένα βέβαια, την πρωτιά στην... αριστερά από το ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ που ήταν... κίνημα, όχι κόμμα, και επανήλθε στην επικαιρότητα με το θάνατο της Γεννηματά και καπάκι τις εκλογές του κινάλ.
Βεβαίως και βεβαιότατα ήταν αριστερό - στα λόγια- το ΠΑΣΟΚ. Και πολύ αριστερό. Και γαμώ το αριστερό. Ήταν το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, της ανατροπής, της ρήξης, του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Έχασε, όμως, την αριστεροσύνη, διότι πολύ σύντομα κωλομπάρεψε όλες τις θέσεις του, τις ενάντιες στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ, στο μεγάλο κεφάλαιο, και υπηρέτησε το σύστημα. Στην πραγματικότητα το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ ήταν μια καραμπινάτη συνέχεια της ΝΔ της μεταπολίτευσης.
Αν έλεγες στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πως δεν είστε αριστεροί, αυτό ήταν βρισιά. Μια κατηγορία που δεν την δεχόντουσαν. Το κίνημα με αρχηγό τον Ανδρέα είχε κάνει συμβόλαιο με τον λαό, είχε φέρει τον λαό στην εξουσία, κι άλλα τέτοια νηστήσιμα. Με το στόμα όλα αυτά, βέβαια. Θέσεις αριστερές, πάντως, μην τις πούμε ακραίες. Αν συγκρίνουμε την αριστερή ρητορική του Τσίπρα, θα πούμε ότι ο Σύριζα είναι του κατηχητικού μπροστά στις θέσεις του ''ιστορικού'' ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελε να γράψει... Ιστορία αριστερού κόμματος.
Το 1981, σα σήμερα 16 Δεκεμβρίου, δύο μήνες μόλις μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, έγιναν τα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου στην Παιανία, ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός .
Το σκάνδαλο! Η ντροπή! Βούιξε ο τόπος γιατί στα εγκαίνια της Παιανίας παρέστησαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Κατσιφάρας και ο ΓΓΑ Κίμων Κουλούρης. (Στη φώτο, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τον ΓΓΑ Κίμωνα Κουλούρη). Έφριξαν οι ιδεολόγοι γιατί δύο στελέχη του... σοσιαλιστικού κινήματος έκοψαν την κορδέλα στα εγκαίνια με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Το αίσχος για το ΠΑΣΟΚ του λαού κι όχι του μεγάλου κεφαλαίου! 
Με τον Σύριζα το έργο είναι πιο ξεφτυλέ. Έχει χάσει την αριστεροσύνη του περισσότερο τώρα που είναι στην αντιπολίτευση!!! Ο σύριζας παρά τη μεγάλη προδοσία στις αριστερές του καταβολές και θέσεις όσο ήταν στην κυβέρνηση, έχει πια απομακρυνθεί - και με τα λόγια (!) - από την αριστερά. Επισήμως αυτολανσάρεται ως κεντροαριστερά, όχι αριστερά, και δεν είναι σκέτος Σύριζα, αλλά Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ 'ΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ