ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΚΑΝΕ Η ''17 Ν'' ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Έχω βαρεθεί να ακούω για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Κάθε τόσο τσουπ βγαίνει στον αέρα ένας φιλλέλληνας, ακόμα και Άγγλος, και λέει τον καλό του λόγο. Ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Ότι η θέση των γλυπτών είναι στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Και ο πρώην αρχηγός του Εργατικού κόμματος της Αγγλίας, ο κουλτουριάρης Τζέρεμυ Κόμπεν, κι αυτός τάχθηκε υπέρ της ελληνικής θέσης. Άσε μας ,ρε, μπάρμπα. Είπε ο πρώην να αποδοθούν στην Ελλάδα τα έργα τέχνης που άρπαξε από την Ακρόπολη την εποχή της τουρκοκρατίας ο Έλγιν.

Με τα λόγια τα γλυπτά δεν γυρίζουν στη θέση τους. Και ο ίδιος ο Άγγλος πρωθυπουργός, κι αυτή η βασίλισσα της Βρετανίας να κάνουν δήλωση υπέρ της Ελλάδος το πράμα δεν ρυθμίζεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν σου δίνει ο άλλος αυτό που θεωρεί ότι του ανήκει. Και όσο κάνουν τη λεζάντα τους επώνυμοι, Έλληνες και Ευρωπαίοι, που τάσσονται υπέρ της επιστροφής, τόσο αισθάνονται πιο ισχυροί ιδιοκτήτες αυτοί οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου.

Πριν χρόνια κάμποσα στη φυλλάδα ο αποδυτηριάκιας κάνοντας κριτική στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'', είχε σχολιάσει ως άνευ ουσίας και αποτελέσματος τις ενέργειες τους. Τις δολοφονίες, τις ανατινάξεις και τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Όλα αυτά τα κάνουν για να κερδίσουν εντυπώσεις κι όχι να βοηθήσουν τον λαό, να χτυπήσουν τον εχθρό, τον ταξικό τους αντίπαλο. Η μαγκιά είναι να οργανώσουν τρομοκρατική επιχείρηση που θα υποχρεώσει το Βρετανικό μουσείο να επιστρέψει τον καλλιτεχνικό πλούτο της κλασικής αρχαιότητας στην πατρίδα της.

Διαβαστε ακομα:

''ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ'', ΒΡΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΠΑΙΑΝΙΑ