Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΜΠΑΛΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Έχει εκτιναχθεί το κινάλ. Από μονοψήφιο νούμερο και οι τρεις δημοσκοπήσεις το παρουσιάζουν σε διψήφιο νούμερο. Στα 11, 5%, στα 13 και στα 15%. Κατ’ αρχήν δεν ξέρεις αν πρόκειται για έκρηξη κι όχι για πραγματική επιστροφή ψηφοφόρων.

Τα ίδια είχαν γίνει το 2008 όταν έγινε πρόεδρος στον Συνασπισμό του 5% ο Αλέξης Τσίπρας. Τρόμαξε η πιάτσα. Σε μια νύχτα ο πρώην Συνασπισμός εκτοξεύτηκε στο 18%. Όταν, όμως, έγιναν εκλογές το 2009, με Τσίπρα μπροστάρη το κόμμα έπεσε στο 4,6%.

Το ερώτημα είναι τι ψάρια θα πιάσει το κινάλ με τον καινούργιο, τον Ανδρουλάκη. Όσο αφορά την ξαφνική άνοδο του πασοκινάλ, αυτή προέρχεται από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΝΔ και Σύριζα. Τι γίνεται, για να ξέρουμε επί της ουσίας τι λέμε;  

Το γνωστό. Δηλαδή; Σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος ψηφίζει αρνητικά. Δεν ψήφιζε π.χ. το ΠΑΣΟΚ, και επειδή δεν έκανε κέφι τη ΝΔ, το έριχνε στον Τσίπρα. Σήμερα κάποιοι που δεν ψήφιζαν ποτέ αριστερά προτίμησαν Τσίπρα, και δεν γουστάρουν ΝΔ, επανέρχονται στο ΠΑΣΟΚ με τον άφθαρτο Ανδρουλάκη.

Και κάποιοι της πλάκας μιλάνε για τα κόμματα, ότι δεν έχουν συνέπεια. Αυτοί που κάνουν τραμπάλες από το ένα κόμμα στο άλλο είναι οι ψηφοφόροι. Για να τελειώνουμε λέω το άλλο. Ούτε 5 με 6% δεν είναι εκείνοι που στη ζωή τους ψηφίζουν σταθερά μόνο ένα κόμμα.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ... ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ