ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΙ… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Αυτοδημιούργητος. Είμαι (!), είπε ο Τσίπρας, και τον έπιασαν τα γέλια. Τον άκουσαν να το λέει και οι σύντροφοι, ξεκαρδίστηκαν κι αυτοί στα γέλια (φώτο). Το πράμα δεν είναι αστείο. Θα πάμε στην επιθεώρηση αν θέλουμε να γελάσουμε. Θα δούμε την κατάλληλη εκπομπή στην τηλεόραση.

Ο αρχηγός κόμματος δεν επιτρέπεται να λέει σαχλαμάρες. Αστειάκια. Καλαμπουράκια. Από τον πολιτικό περιμένεις να σε σώσει. Να σου κάνει καλύτερη τη ζωή. Ο Τσίπρας, όμως, μετά την εμφάνιση Ανδρουλάκη στην πιάτσα, δεν ξέρει τι λέει. Μέχρι εκλογές ζητάει, ενώ ξέρει ότι θα χάσει. Και θα πάρει πολύ πιο κάτω από το ποσοστό που σκόραρε στις προηγούμενες εκλογές.

Τι θα πει αυτοδημιούργητος; Αυτός που ξεκίνησε από το μηδέν και στηριζόμενος μόνο στον εαυτό του κατάφερε, τουλάχιστον, να περάσει τη βάση. Με άριστα το δέκα να πάει  στο 6, όχι απαραίτητα στο δέκα. Ο Τσίπρας είναι αποτυχημένος, όχι αυτοδημιούργητος, όπως δήλωσε. Self- made, που λένε οι Άγγλοι.

Κανένας πολιτικός δεν είναι αυτοδημιούργητος. Εκτός από εκείνον που άρπαξε την εξουσία με τσαμπουκά. Χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ο δικτάτορας, ναι, είναι αυτοδημιούργητος, κατά μια έννοια. Ο πολιτικός φτάνει ψηλά διότι παραμυθιάζει και τον ψηφίζουν. Αυτό δεν έχει σχέση με δημιουργία.

Ο συγκεκριμένος Τσίπρας είναι ο απόλυτα αποτυχημένος στον τομέα που σπούδασε. Το απόλυτο μηδέν. Ανύπαρκτη καριέρα. Τζάμπα σπούδασε στο πολυτεχνείο. Όσον αφορά την πολιτική, οι καταστάσεις τον ευνόησαν να γίνει πρωθυπουργός και απέτυχε να κρατηθεί στην καρέκλα. Τι δημιούργησε εκτός από τις κωλοτούμπες;

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ