Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

 

Με την πιθανότητα στα όρια της βεβαιότητας ότι η Ρωσία θα πατήσει σε έδαφος της Ουκρανίας πιάσανε δουλειά οι αναλυτές, όπου γης. Οι σοβαροί και σημαντικοί αναλυτές. Αυτοί που έχουν ακροατήριο επίσης σοβαρό κα άξιο λόγου κοινό. Αναφέρομαι στους αναλυτές των διεθνών σχέσεων τους οποίους λαμβάνουν υπ’ όψιν αρχηγοί κρατών και μυστικές υπηρεσίες. Με δυο λόγια, τι υποστηρίζουν οι σχολιαστές και πως αναλύουν την κατάσταση που έφθασε στο Αμήν.

Δύση και Ανατολή. Καπιταλισμός και κομουνισμός. Αμερική και Ρωσία. Το δίπολο μετά το τέλος του πολέμου και πριν σκάσει μύτη ως ισότιμος χοντροπαίκτης η Κίνα. Το πράμα έφτασε στο λεγόμενο Ψυχρό Πόλεμο. Στον πόλεμο με το χέρι στη σκανδάλη. Η μια πλευρά να φοβάται την άλλη. Η Δύση με καπετάνιο τις ΗΠΑ, η Σοβιετική Ένωση με επικεφαλής την Ρωσία.

Η ελπίδα του κομματικού και παγκόσμιου κομουνιστή: Αδύνατον να μην πέσει, να μη χρεοκοπήσει ο καπιταλισμός, για να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό και μετά για τον κομουνισμό. Στο μεταξύ να είμαστε έτοιμοι, όταν οι φτωχοί, που τους λέμε προλετάριους, θα ξεσηκωθούν ενάντια στους πλούσιους. Αυτές οι ρομαντικές φαντασιώσεις ήταν ο οδηγός της πολιτική της ΕΣΣΔ. Και για να κάνει αβάντα στις… εξελίξεις δεν ήταν μόνο με την εργατική τάξη κάθε χώρας, αλλά και με τους νέους ενάντια των γέρων, με τους μαύρους ενάντια των λευκών, με τους ισλαμιστές ενάντια στους πάλαι ποτέ σταυροφόρους, με τα νέα κινήματα της τέχνης, στη ζωγραφική, στο χορό, στο θέατρο κλπ κλπ.

Δύση και Ανατολή. Και ο τσαμπουκάς σήμερα του Πούτιν ξαναφέρνει στη σέντρα του γηπέδου την κόντρα της Δύσης με την Ανατολή. Την πρόκληση της Αμερικής να βάλει πυραύλους του ΝΑΤΟ στη γειτονιά της Ρωσίας, στην Ουκρανία.

Αυτά πάνω κάτω λένε οι γκουρού των διεθνών σχέσεων. Σωστά τα λένε; Όχι, ακριβώς. Και ποια είναι η ακριβής αλήθεια; Ποτέ δεν υπήρξε αντιπαλότητα καπιταλισμού και κομουνισμού. Επίσης, ποτέ δεν υπήρξε αντιπαλότητα Ανατολής και Δύσεως. Τι διάολο υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και να ταλαιπωρεί τον πλανήτη; Η αντιπαλότητα του δυνατού με έναν άλλον δυνατό. Χαίρετε.

Διαβαστε ακομα:

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΥΡΤΣΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ