ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

 

Ποτέ δεν το κατάλαβα. Γιατί κόβει εισιτήρια ο ανασχηματισμός. Γιατί, δηλαδή, προκαλεί δημόσιο ενδιαφέρον αν ο πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό. Να, όμως, που συμβαίνει. Και επειδή ιντριγκάρει η δουλειά, τα ΜΜΕ δεν το προσπεράνε στο ντούκου. Που σημαίνει και να μην υπάρχει θέμα, το σερβίρουν με τις πιο νόστιμες σάλτσες, ότι ο πρωθυπουργός το… σκέπτεται.

Θα κάνει ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης. Θα πάει για εκλογές. Τα δυο στάνταρ στο πολιτικό ρεπορτάζ, βρέξει χιονίσει. Όχι, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους, όταν συμπληρωθεί η τετραετία. Ποιος το ξέρει; Ο κανένας. Ακόμα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, διότι ο άνθρωπος δεν το έχει αποφασίσει. Ή να αποφάσισε να κάνει πρόωρες εκλογές, και μετά να το ξανασκέφτηκε διαφορετικά.

Ναι, αλλά το πράμα πουλάει, άρα γράφονται… ρεπορτάζ έγκυρα και αξιόπιστα, αποκλειστικά και αποκαλυπτικά. Και για τις εκλογές, και για τον ανασχηματισμό, ο οποίος γιατί γίνεται; Επειδή κάποιοι υπουργοί δεν τραβάνε. Και για λόγους εντυπώσεων. Βέβαια. Η ομάδα δεν πάει καλά, τι πρέπει να γίνει;

Από τότε που παίζεται ποδόσφαιρο το φάρμακο είναι οι μεταγραφές και η αλλαγή προπονητή. Φταίει, δεν φταίει ο κώουτς θα αλλάξειμ για να μπει στα αποδυτήρια φρέσκος αέρας. Διαφορετικός.

Γίνανε οι πυρκαγιές τον περασμένο Αύγουστο και ο Μητσοτάκης έκανε ανασχηματισμό της πλάκας. Όχι έναν βαρβάτο ανασχηματισμό, να σουτάρει μπόλικους υπουργούς, να τον ευχαριστηθούν και τα ΜΜΕ. Αν, τελικά, γίνει ένας ακόμα, το σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά δεν θα περάσει ξώφαλτσα.    

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ