ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Ο... ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ

 

Αυτή την ανοησία δεν την κατάλαβα ποτέ. Να ζητάνε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, από τον κάθε Έλληνα πρωθυπουργό, Μητσοτάκης λέγεται ή Καραμανλής και Παπανδρέου, να συναντηθεί με τον… Ερντογάν. Επειδή. λέει, έτσι θα επιτευχθεί η… ειρήνη. Επειδή, λέει, η ελληνική πλευρά έτσι θα δείξει ότι είναι υπέρ του… διαλόγου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα απ’ αυτή. Ο πιο αδύναμος ανοιχτός να δείχνει ανοιχτός σε διάλογο με τον πιο ισχυρό, όταν κι αυτός, ο πιο ισχυρός είναι κι αυτός υπέρ της… ειρήνης. Βέβαια. Κι αυτός που απειλεί την ειρήνη είναι υπέρ της ειρήνης. 

Γιατί ο Πούτιν έκανε πόλεμο στην Ουκρανία; Α, δεν το ξέρετε; Για να πετύχει την ειρήνη! Βέβαια. Η Ρωσία απειλούνταν με πολεμική επίθεση από το ΝΑΤΟ και για να προλάβει το κακό ο Πούτιν υποχρεώθηκε να κάνει τη μισή Ουκρανία σα δρόμο που τον σκάβουν για να  περάσουν καλώδια της ΔΕΗ.

Όλοι όσοι ξεκινάνε πόλεμο είναι με την... ειρήνη. Και ο Ερντογάν όποτε μιλάει για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι να τον… λυπάσαι. Είναι παραπονούμενος, έχει δίκαιο και δεν του αναγνωρίζουν.  

Επειδή θα κάνει διάλογο ο Τούρκος θα κάνει πίσω; Σε καμιά περίπτωση. Επειδή θα κάτσει στο τραπέζι θα αλλάξει το πακέτο των απαιτήσεων του; Σε καμιά περίπτωση. Μήπως η ελληνική πλευρά στο… διάλογο θα δεχθεί να παραχωρήσει έστω και μια βραχονησίδα;

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ