ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Βγαίνει ο Έλληνας και λέει πως κατά τη γνώμη του οφείλει να λειτουργεί η Ευρώπη. Κουφό. Ο Έλληνας πολιτικός, ο Έλληνας συγγραφέας, ο Έλληνας δημοσιογράφος, ο Έλληνας τοκιστής και σουλατσαδόρος. Κουφό; Κουφότατο όχι απλά να λέει τη γνώμη του ο τίποτας, αλλά και να κατηγορεί την Ευρώπη, να απαιτεί να γίνονται έτσι κι όχι αλλοιώς τα πράγματα.

Τίποτας είναι ο Έλληνας ως μέγεθος σε σύγκριση με την Γερμανία και την Γαλλία, την Ιταλια και την Ισπανία, την Αγγλία και την Ολλανδία. Όλοι αυτοί, και δέκα ακόμα χώρες με μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, και περισσότερο υγιή, να ακολουθήσουν αυτό που λέει ο… Έλληνας. Ποιος Έλληνας; Όχι αυτός που εκπροσωπεί την πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα, αλλά ο Έλληνας του μικρού κόμματος, της τάδε εξωκοινοβουλευτικής πολιτικής κίνησης.

Δημοκρατία. Τι πάει να πει αυτό; Για να μιλήσουμε με κανόνες δημοκρατίας και πολιτισμού, σύμφωνοι είναι ελεύθερος να ομιλεί και ο μικρός. Στη δημοκρατία το σωστό είναι να γίνεται αυτό που θέλει ο μεγάλος, οι μεγάλοι, αλλά να έχουν και φωνή οι μικροί. Οι τίποτες.

Τι γίνεται, όμως; Η άλφα και η βήτα πορδή κάνει το καθήκον της και με τα αέρια της βρωμίζει τον τόπο. Καταγγέλλει τούτο και το άλλο χωρίς να σέβεται το τι θέλουν οι έχοντες μεγαλύτερο εκτόπισμα, και πολιτικό, και κοινωνικό, και οικονομικό.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ!