ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ...

 
Η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ πριν από εβδομήντα χρόνια, γιατί; Δεν είχε άλλη επιλογή! Σε καιρούς που ο αντίπαλος ήταν από... Βορά. Ο περιβόητος κομουνιστικός κίνδυνος. Μην κατεβούν από Βουλγαρία τα ρωσικά τανκ. Τα κομουνιστικά. Στην πορεία και πριν γκρεμοτσακιστούν τα λαϊκά καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πια ενδοσυμμαχικός, η φίλη Τουρκία. 
Κεφάλαιο Νο 2. Γίνεται η... αλλαγή στην ανατολική Ευρώπη και οι πρώην λαϊκές δημοκρατίες της, η μια μετά την άλλη ΝΑΤΟποιούνται. Γίνονται μέλη του στο καταραμένο ΝΑΤΟ. Γιατί; Για να γλυτώσουν από κανένα νέο εναγκαλισμό από μια νέα Σοβιετική Ένωση. 
Στην Ελλάδα ο αριστερός δήλωνε την πολιτική και κομματική του ταυτότητα με την άρνηση του στο ΝΑΤΟ. Να το πούμε αλλοιώς. Δεν νοείται αριστερός αν δεν είναι κόντρα στο ΝΑΤΟ. Αυτό το κρατάει ακόμα μόνο το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι, ντόπιοι αριστεροί και ψευτοαριστεροί, έχουν προσκυνήσει στην ''αναγκαιότητα'' του ΝΑΤΟ.
Φινλανδία και Σουηδία είναι έτοιμες να μπουν στο ΝΑΤΟ. Γιατί; Θέλουν να φυλάξουν τα.. οπίσθια τους μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Ερώτημα: Μόνοι τους αποφάσισαν Φινλανδοί και Σουηδοί, οι πιο κοντινοί ευρωπαίοι γείτονες της Ρωσίας, να μπουν στο ΝΑΤΟ ή τους σπρώχνει ο Πούτιν; Ο φόβος του Πούτιν.
Πως αλλάζουν τα κόζα. Κοντά στο 70% του κόσμου στην Φινλανδία και την Σουηδία θέλει το ΝΑΤΟ. Το οποίο ΝΑΤΟ είναι κανονικός νταβατζής. Πολυέξοδος. Μπαίνω στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις μου γίνονται εξάρτημα ενός πολυεθνικού στρατιωτικού κολοσσού κι εγώ υποχρεώνομαι να αγοράζω πολεμικό υλικό συμβατό μ' αυτό που χρησιμοποιεί στον αέρα, στη γη και στη θάλασσα το ΝΑΤΟ.
Να πιάσουμε την προϊστορια; Από την εποχή του μεσαίωνα, των τσάρων; Φινλανδοί και Σουηδοί, όπως και Πολωνοί την είχαν κάνει Κολιάτσου - Παγκράτι τη διαδρομή μέχρι την Ρωσία. Σήριαλ με ατέλειωτα επεισόδια πολεμικά.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ... ΦΟΒΕΡΑ