ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ... , ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ;

 
Για να κάνουμε ταμείο, όταν λένε κόμμα, τι εννοούν; Η ΝΔ, σου λένε, είναι κόμμα. Άκυρον! Δεν είναι κόμμα. Τι είναι; Άσε τι είναι, διότι αν σου πω τι είναι, αν δεν παρεξηγηθούμε, το πιθανότερο είναι να φτάσουμε να παίξουμε μπουνιές. 
Δεν είναι κόμμα ο Σύριζα, ούτε το κινάλ που ξανάγινε ΠΑΣΟΚ, το λένε και κινάλ. Τι είναι ο Σύριζα,αφού δεν είναι κόμμα; Είπαμε. Δεν λέμε τι είναι. Λέμε τι δεν είναι.
Και για να βάλουμε σε μια τάξη την κουβέντα, να ορίσουμε τι είναι κόμμα. Μπαρ δεν είναι, ούτε σουβλατζήδικο και σχολή χορού. Μπουτίκ ρούχων, μεσιτικό γραφείο και εταιρεία δίσκων.
Κόμμα είναι αυτό που το ίδιο λέει ότι είναι. Ένας πολιτικός οργανισμός συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης. Κόμμα είναι διότι έχει ιδεολογία πολιτική, αρχές, και τέλος πάντων διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Κόμμα είναι μια οντότητα, όχι μια ΠΑΕ, δηλαδή μια επιχείρηση, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα και διεκδικεί με τους ίδιους όρους, όπως οι άλλες ομάδες, καλύτερη θέση στη βαθμολογία.
Δεν αντέχει σε συζήτηση να υποστηρίξει κανείς ότι η ΝΔ ή ο Σύριζα εκπροσωπούν αρχές και αξίες κι άλλα τέτοιες αρλούμπες. Αν πράγματι εκπροσωπούσαν ιδεολογία,τότε θα είχαν μι σταθερή βάση οπαδών και θαυμαστών. Όταν το κόμμα, το κάθε κόμμα βγάζει από την κάλπη διαφορετικό μέγεθος, σήμερα αυτό, αύριο το άλλο, τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο.
Άλλη ήταν η ΝΔ με τον Καραμανλή, άλλη με τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη. Και ο Σύριζα 14 χρόνια έχει μπροστινό, όχι αρχηγό, τον Τσίπρα και κάθε διετία αλλάζει. Αρχηγός και ηγέτης είναι αυτός που ηγείται, πάει μπροστά, και τον ακολουθούν οι άλλοι, στελέχη και κοσμάκης. Ο Τσίπρας δεν εμπνέει, για να τον λένε ''ηγέτη'', απλά είναι στη βιτρίνα και πάει πάσο τους καιρούς. Προς τα που χτυπάει ο βοριάς.
Μπροστινοί υπάρχουν, αν όχι τέτοιοι, είναι μαγαζάτορες, κλειδούχοι, σήμερα αυτός, αύριο ένας άλλος. Κόμματα δεν έχουμε. Γιατί; Δεν τα έχει ανάγκη κανένας.   
Διαβαστε ακομα: