ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ…

 

Πόλεμος στην Ουκρανία. Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες. Και πλέον το έχουν πάρει πρέφα. Πως ο Πούτιν δεν κάνει κανένα πόλεμο στην Ουκρανία. Η εισβολή έγινε στα πλαίσια του πολέμου της Ρωσίας ενάντια στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, άλλωστε, και οι ευρωπαϊκές χώρες εγκατέλειψαν την παθητική τους στάση, την δήθεν ειρηνική, να μην επεκταθεί ο πόλεμος μπλα μπλα μπλα, και στα ίσα πλέον βοηθάνε την Ουκρανία. Με φάρμακα στην αρχή, στη συνέχεια με λεφτά και όπλα.

Μια περιοχή της Ουκρανίας είναι αποκλεισμένη από τα ρωσάκια. Τι περίεργο! Οι άοπλοι Ουκρανοί στην κυκλωμένη από τα στρατά του Πούτιν βρίσκονται με τανκ και κανόνια. Που τα είχαν οι Ρώσοι. Τι έγινε; Ένα, τα άρπαξαν οι μαγκίτες Ουκρανοί. Δύο, τα πούλησαν οι Ρώσοι αξιωματικοί. Παλιά μου τέχνη κόσκινο η μαύρη αγορά.

Ο πόλεμος είναι καθεστώς. Μια κατάσταση μόνιμη. Γιατί; Συμφέρει. Κι αν δεν ήταν από την αρχή έτσι το κόλπο, το βρήκαν στο δρόμο. Συμφέρει και τις δυο πλευρές. Αν είναι δυο, και δεν είναι περισσότερες οι πλευρές της κονόμας.

Πόλεμος, από την εποχή των σπηλαίων, ένα σημαίνει. Πρώτα η κονόμα. Ο πόλεμος σταματάει μόνο για ένα λόγο. Όταν σταματάει η κονόμα. Ποιος πόλεμος στην Ουκρανία; Κονόμα βιομηχανική είναι. Μεταφορά χρημάτων από μια τσέπη στην άλλη. Μπήκε στο ντορό η Ευρώπη και η Αμερική. Κάθε μέρα στέλνουν πακέτα στην Ουκρανία. Για την άμυνα της από τον εχθρό. Και ξοδεύονται δεξιά κι αριστερά τα πακέτα για την… άμυνα.

Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΙΖΑΡΙΣΜΑ