ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΝΕ, Ο ΑΛΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

 
Η φωτογραφία τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περισσότερα γι αυτούς που βλέπουν. Δυο άνδρες σε χειραψία και με το συναίσθημα της απόλυτης αποστροφής ο ένας για τον άλλον. Ποτέ, άλλωστε, δεν κρύφτηκαν, και οι δυο γνώριζαν πως σκέπτεται ο ένας για τον άλλον... Το τελευταίο που επιθυμούσε ο αρχηγός, ο Ανδρέας ήταν να τον διαδεχθεί ο κοντός, ο Κινέζος, ο συνωμότης, ο Σημίτης.
... Κι όμως αυτό έγινε. Τον Τσοχατζόπουλο ήθελε στη θέση του ο Παπανδρέου. Στο κόμμα του, διότι δικό του ήταν το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα, αυτός το έστησε, χάρη σ' αυτόν γιγαντώθηκε, προόριζε τον Άκη. Τόσα χρόνια, όμως, στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ γιγάντωσε και τα στελέχη του. Κι αυτοί στις εσωκομματικές εκλογές έκριναν πως με τον σύζυγο της Δάφνης το πράμα θα προχωρήσει καλύτερα.
Η αφανής και ισχυρά κυρία η Δάφνη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με τον Ανδρέα ως άντρας, ως αρσενικός, ως σύζυγος. Του κατηχητικού ο Σημίτης, του ελεύθερου λεγόμενου έρωτα ο Ανδρέας.
Στις 23 Ιουνίου, σα σήμερα, το 1936, γεννήθηκε ο Σημίτης. Την ίδια μέρα, το 1996, πέθανε ο Ανδρέας.στα 77 του χρόνια. Από τον Ιανουάριο του 1996, με τον Ανδρέα πακεταρισμένο στο Ωνάσειο και μελλοθάνατο, πρωθυπουργός ''υπηρεσιακός'' είχε αναλάβει ο κοντός. Ο οποίος κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές κι έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο του 2000, όπου παρέδωσε το δακτυλίδι στον Γιώργο. Τον γιο του πεθαμένου.
Διαβαστε ακομα:

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ...