ΠΟΥΤΙΝ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ!

 
Ο Χίτλερ, τον οποίον κατηγορούν όλοι κι ακόμα κατουράνε πάνω στον τάφο του, για να μη ξεχνιόμαστε, ήταν ο ηγέτης που ένωσε σε μια γροθιά τον γερμανικό λαό. Και με τους πολέμους, τις στρατιωτικές εισβολές σ' άλλες χώρες, ο Αδόλφος προσπάθησε να ενώσει όλη την Ευρώπη. Τους λαούς της Ευρώπης. Το ίδιο ξεκίνησε να κάνει και ο Πούτιν.
Οι εποχές αλλάζουν, η αλήθεια άρχισε να φαίνεται, μακριά από αντιλήψεις ξεπερασμένες, γι΄αυτό μέσα στους υποψήφιους για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι ο τσάρος πασών των Ρωσιών. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν. Θα παλαίψει για την κορυφαία πολιτιστική διάκριση μ' έναν άλλον αγωνιστή της διεθνούς ειρήνης, τον σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν.
Μέγα το δίλημμα μου. Είμαι μέλος της επιτροπής Νομπέλ και δεν έχω καταλήξει ακόμα. Σε ποιον από τους δυο να δώσω τη ψήφο μου. Η ευθύνη μου απέναντι στην Ιστορία με λυγίζει και αδυνατώ να αποφασίσω.
Τα βάζω κάτω και αισθάνομαι πως ο Τούρκος έχει ένα φτούκα προ σε σύγκριση με τον Ρώσο. Να είμαι δίκαιος. Αντικειμενικός. Έστειλε στάρι στους Ουκρανούς, όμως να το παραλάβουν σε λιμάνι της Κριμαίας, που ελέγχεται από τους Ρώσους. Ρωτάω. Αν γίνει κανονικά η παραλαβή του σιταριού, ποιος από τους δυο αξίζει το βραβείο, το Νόμπελ Ειρήνης. Δύσκολη απόφαση.
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ... , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!