ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ

 
Φοβερά πράγματα. Το ένα καπάκι μετά το άλλο τα φοβερά πράγματα. Κι όμως! Δεν τρέχει κάστανο. Ακριβώς. Αυτό συμβαίνει. Τρώει ο κοσμάκης στη μάπα τα κάτουρα και τα χοντρά και είναι σα να μη συμβαίνει κάτι το τρομερό. Σα να περπατά κανείς στο δρόμο και ο πρωθυπουργός, παρέα με τον αρχιεπίσκοπο και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, τον περιλούζουν με μια σκάφη σκατόνερα. Χωρίς λόγο. 
 
Τα παίρνω με τη σειρά. Σκάει μύτη ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος όμομα και πράμα, ογδόντα φεύγα σε ηλικία, και λέει Αυτή που σεξουαλικά βιάζεται από άνδρα, τα θέλει και  η ίδια. Κόλαση! Ποια είναι η κόλαση; Όχι, τόσο αυτό που είπε ο παπάς. ο μητροπολίτης, αλλά το άλλο το εξωφρενικό. Το ντροπιαστικό σχόλιο της Ιεράς Συνόδου. 
 
- Αυτά που είπε ο Δωδώνης δεν εκπροσωπούν την εκκλησία.
 
Έτσι συμβαίνει στους χώρους της απάτης. Του ψέμματος. Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως αμολάει μια μαλακία, ξεσηκώνεται το σύμπαν και την άλλη στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγάζει το πέος του και κατουράει μπροστά στις κάμερες, λέγοντας: ''Είναι προσωπικές απόψεις του αντιπροέδρου, δεν εκπροσωπούν την κυβέρνηση... ''.
 
Μητροπολίτης είναι ο Δωδώνης, όχι κλητήρας του μαγαζιού. Κι αυτά που είπε, τα είπε στο όνομα της θρησκείας, της εκκλησίας και της ηθικής που αιώνες υπηρετεί το δόγμα. Κάνουν πλάκα, παίζουν στο Δελφινάριο οι άλλοι μητροπολίτες όταν καταδικάζουν χωρίς να καταδικάζουν τον συνάδελφο. Μήπως του ζήτησαν να ξεκουμπιστεί; Να σταματήσει να φοράει ράσα;
 
Όταν κανείς φοράει επάνω του όλα τα συμπράγκαλα του μητροπολίτη, τότε δεν υπάρχει το παραμύθι των... προσωπικών απόψεων. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτό που είπε ο Δωδώνης εκπροσωπεί την αλήθεια και την πρακτική της αιώνιας εκκλησίας. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ''ΔΕΙΧΝΕΙ'' ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ